Disk opp en smakfull risottorett med de klassiske ingrediensene fra en capresesalat, nemlig mozzarella, basilikum og tomat. Vi topper vår variant med krydret chorizo, gyllenstekte reker og ristede pinjekjerner som danner en herlig symfoni av smaker.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Sjalottløk
150 g
Risottoris
10 g
Kyllingkraft
60 g
Calabresepesto
10 g
Pinjekjerner
(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)
1 pose
Basilikum
125 g
Cherrytomater
24 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
250 g
Kongereker
(Inneholder Skalldyr Kan inneholde Skalldyr)
1 ss
Olje til steking
6 dl
Vann til risotto
¼ ts
Salt til risotto
1 ss
Vann til glaze
¼ ts
Sukker til glaze
¼ ts
Salt til glaze
¼ ts
Salt til reker
1 ss
Smør til risotto
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek chorizo i 4-6 min, eller til gjennomstekt. Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
I mellomtiden, finhakk sjalottløk.
Varm opp samme stekepanne på middels høy varme.
Stek sjalottløk i 1-2 min, eller til myknet. Tilsett ris og stek videre i 1-2 min, eller til risen er noe gjennomsiktig.
Tilsett vann, kyllingkraft, calabresepesto og salt og kok opp.
Senk til middels varme og la småkoke i 18-22 min, eller til kraften er absorbert og risen er 'al dente'. Rør om med jevne mellomrom.
TIPS: Tilsett en skvett vann hvis risottoen virker tørr.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist pinjekjerner i 3-4 min, eller til gylne. Legg over i en liten skål.
I mellomtiden, grovhakk basilikum.
Varm opp samme stekepanne på middels høy varme.
Stek cherrytomater i 3-4 min, eller til skinnet sprekker og tomatene mykner.
Tilsett balsamico, vann, sukker, salt og en klype pepper. Legg over i en mellomstor skål.
Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne (tørk av den først) på middels høy varme.
Tilsett reker og krydre med salt og en klype pepper. Stek i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.
Ta stekepannen med ferdig risotto av varmen og vend inn finrevet ost og smør. Krydre med en stor klype salt og pepper.
Hell væske av mozzarella.
TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.
Anrett risotto i skåler og topp med chorizo, cherrytomater og reker.
Riv mozzarella over risotto og garner med pinjekjerner og basilikum.