Nachos og krydret kjøttdeig med rømme og fersk vårløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Kjøttbuljong
5 g
Tex-Mex
75 g
Tortillachips
(Kan inneholde Melk)
1 stk
Gulrot
1 pakke
Hakkede tomater
50 g
Revet mozzarella
(Inneholder Melk)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
½ pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
1 stk
Vårløk
250 g
Kjøttdeig av storfe
1 ss
Olivenolje (steg 2)
1 ts
Sukker (steg 4)
½ ts
Salt (steg 4)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Riv gulrot (uskrellet) grovt.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttdeig (bryt opp med stekespaden), gulrot og en klype salt i 6-7 min, eller til brunet.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Tilsett Tex-Mex, kjøttbuljong, hakkede tomater, sukker [1 ts | 2 ts] og salt [½ ts | 1 ts] i stekepannen. Bland godt og la småkoke i 4-5 min, eller til væsken har fordampet. Smak til med en klype pepper. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Overfør kjøttdeigblandingen til en ildfast form og stikk inn tortillachips. Strø over revet mozzarella og finrevet ost. Bak i ovnen i 5-7 min, eller til lett brunet. TIPS: Spar litt tortillachips til servering om det blir fullt i formen.
La nachosen kjøle seg ned i 5 min. Anrett nachos med kjøttdeig i dype tallerkener. Topp med noen klatter rømme og pynt med vårløk. Server resterende tortillachips og rømme [½ pakke, 2P] på siden.