topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Nachos og krydret kjøttdeig

Nachos og krydret kjøttdeig

med rømme og fersk vårløk

Nachos og krydret kjøttdeig med rømme og fersk vårløk.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Kjøttbuljong

5 g

Tex-Mex

75 g

Tortillachips

(Kan inneholde Melk)

1 stk

Gulrot

1 pakke

Hakkede tomater

50 g

Revet mozzarella

(Inneholder Melk)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

½ pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

1 stk

Vårløk

250 g

Kjøttdeig av storfe

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

1 ts

Sukker (steg 4)

½ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier764 kcal
Energi (kj)3195 kj
Fett47.5 g
Mettet fett18 g
Karbohydrater42.83 g
Sukker26.7 g
Protein40.89 g
Natrium420 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Stekebrett

Framgangsmåte

Riv gulrot
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Riv gulrot (uskrellet) grovt.

Stek kjøttdeig
2

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttdeig (bryt opp med stekespaden), gulrot og en klype salt i 6-7 min, eller til brunet.

Skjær vårløk
3

Skjær vårløk i tynne skiver.

Bland sammen
4

Tilsett Tex-Mex, kjøttbuljong, hakkede tomater, sukker [1 ts | 2 ts] og salt [½ ts | 1 ts] i stekepannen. Bland godt og la småkoke i 4-5 min, eller til væsken har fordampet. Smak til med en klype pepper. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Bak nachos
5

Overfør kjøttdeigblandingen til en ildfast form og stikk inn tortillachips. Strø over revet mozzarella og finrevet ost. Bak i ovnen i 5-7 min, eller til lett brunet. TIPS: Spar litt tortillachips til servering om det blir fullt i formen.

Server
6

La nachosen kjøle seg ned i 5 min. Anrett nachos med kjøttdeig i dype tallerkener. Topp med noen klatter rømme og pynt med vårløk. Server resterende tortillachips og rømme [½ pakke, 2P] på siden.