Den italienske byen Napoli er ikke bare kjent for pizzaen sin - der er de også eksperter på å lage fantastiske pastaretter. Vi henter inspirasjon fra dette kulinariske sentrum, og lager perfekt al dente-kokt rigatoni i en fyldig tomatsaus med sjalottløk, hvitløk, kalamataoliven, calabresepesto og fersk basilikum. Pangrattato av cashewnøtter og panko gir retten et ekstra krønsj.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
70 g
Kalamataoliven
40 g
Cashewnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Peanøtter, Sesam)
2 stk
Hvitløk
½ pakke
Hakkede tomater
1 pose
Basilikum
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 pakke
Rigatoni
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)
1 g
Chiliflak
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
60 g
Calabresepesto
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Sjalottløk
½ ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 4)
¼ ts
Sukker (steg 4)
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Kok rigatoni i 11-12 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] i en kopp, og hell av resten.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, finhakk sjalottløk.
Finhakk basilikum.
Finhakk eller press hvitløk.
Grovhakk oliven.
Grovhakk cashewnøtter.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek panko og cashewnøtter i 3-4 min, eller til gyllent og sprøtt.
Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Sett til side i en liten skål.
Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek sjalottløk og hvitløk i 2-3 min, eller til de begynner å mykne.
Tilsett hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong og balsamico, og la putre i 6-7 min.
Tilsett chiliflak, salt [1/4 ts | 1/2 ts], sukker [1/4 ts | 1/2 ts], pastavann, calabresepesto, oliven og en klype pepper. La putre i ytterligere 2 min, eller til gjennomvarmt.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Rør pasta og basilikum i sausen.
TIPS: Tilsett en skvett vann hvis pastaen virker tørr.
Anrett pasta i skåler.
Dryss over cashewkrønsj.