topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ostepanert sei

Ostepanert sei

med ovnsbakte poteter og cæsarsalat

Allergener:
Fisk
Sulfitter
Hvete
Gluten
Melk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Poteter

250 g

Sei

(Inneholder Fisk)

12.5 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Sulfitter, Hvete, Gluten)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

2 g

Grovmalt pepper

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

150 g

Kålblanding

(Kan inneholde Selleri)

1 stk

Gulrot

1 stk

Eple

1 stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Vann* (steg 2)

1 stk

Egg (steg 4)

2 ss

Hvetemel (steg 4)

½ ts

Salt (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier685 kcal
Energi (kj)2866 kj
Fett35.6 g
Mettet fett5.8 g
Karbohydrater55.5 g
Sukker14.5 g
Protein35.4 g
Natrium17.2 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak potetbåter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter i båter.

Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og en stor klype grovmalt pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre. 

Lag cæsar-dressing
2

Finhakk eller press hvitløk.

Bland majones, hvitløk, finrevet ost [2 ts | 4 ts], olivenolje [1/2 ss | 1 ss], vann [1 ss | 2 ss], en klype salt og en stor klype grovmalt pepper. Sett til side.

Lag salat
3

Skrell gulrot (uskrelt) til lange bånd. 

Fjern kjernen og skjær i tynne skiver, deretter i 1/2 cm staver.

Bland gulrot, eple og kålblanding i en stor skål. 

Sett til side til rett før servering.

Panér fisk
4

Bland hvetemel [2 ss | 4 ss] og salt [1/2 ts | 1 ts] i en dyp tallerken. 

Visp egg [1 stk | 2 stk] i en annen dyp tallerken. 

Bland panko [1/2 pakke, 2P] og resterende finrevet ost i en tredje dyp tallerken.

Klapp fisk tørr med kjøkkenpapir og krydre alle sider med en klype salt. 

Dypp fisk først i hvetemel, deretter i egg og til slutt i ostepanko. 

Sett til side på en tallerken. 

TIPS: Har du ikke egg, bruk 2 ss melk.

Stek fisk
5

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme. 

Stek fisk i 2-3 min på hver side, til gyllen og gjennomstekt. Sett til side på en tallerken dekket med kjøkkenpapir.

Rett før servering, bland cæsar-dressing sammen med salaten. 

TIPS: Tilsett mer olivenolje om fisken setter seg fast i pannen.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Anrett potetbåter og fisk på tallerkener. 

Server cæsarsalat på siden.