Ostetoppet bakt potet og texmex-kjøttdeig
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ostetoppet bakt potet og texmex-kjøttdeig

Ostetoppet bakt potet og texmex-kjøttdeig

med rømmesaus og grønn salat

Lyst på meksikanske smaker med en liten tvist? Våre ovnsbakte poteter toppet med texmex-krydret kjøttdeig byr på en fiesta av smaker, og er fulle av aromatiske krydder og fargerike ingredienser.

Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Bakepotet

1 stk

Gulrot

5 g

Tex-Mex

2 stk

Hvitløk

250 g

Kjøttdeig av storfe

1 boks

Tomatpure

1 stk

Tomat

60 g

Salatblanding

50 g

Revet gouda

(Inneholder Melk)

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til kjøtt

1 dl

Vann til saus

½ ts

Salt til saus

½ ts

Sukker til saus

1 ss

Smør til saus

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier777 kcal
Energi (kj)3252 kj
Fett43.7 g
Mettet fett20.9 g
Karbohydrater58.5 g
Sukker11.7 g
Protein39.4 g
Natrium67.5 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i kvarte biter og prikk med en gaffel.

Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.

TIPS: Bruk flere stekebrett hvis det blir for trangt.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Skyll salatblanding.

Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.

Grovhakk tomat.

Stek kjøttdeig
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne når det gjenstår 10 min av potetens steketid.

Tilsett kjøttdeig, salt og Tex-Mex i stekepannen.

Stek i 4-5 min, eller til brunet.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.

Lag saus
4

Tilsett tomatpure, halvparten av hvitløken, hakkede tomater, vann, salt, sukker og smør i stekepannen. La putre i 3-4 min, eller til noe tyknet.

Bland rømme, resterende hvitløk, en klype salt og pepper i en liten skål.

Bland salat
5

Bland salatblanding, gulrot, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål rett før servering.

Server
6

Anrett potet og salat på tallerkener.

Topp potet med kjøttdeig og gouda, og øs over rømmesaus.