Skjem bort middagsgjestene med ovnsbakt andelår, lune poteter og tyttebærsyltetøy! Vi topper herligheten med en fyldig brunsaus, og frisker opp retten med en sprø rødkålsalat med sylig appelsin og granateplekjerner, toppet med hakkede mandler.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
15 g
Sennep
(Inneholder Sennep)
½ stk
Granateple
50 g
Tyttebærsyltetøy
400 g
Småpoteter
430 g
Konfitert andelår sous vide
20 g
Mandler
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)
75 g
Rødkål
200 g
Brun Saus
(Inneholder Melk)
1 pose
Timian
1 stk
Appelsin
1 pose
Bladpersille
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til kjøtt
1 ss
Olje til dressing
½ dl
Vann til saus
½ ts
Salt til saus
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Halver potet (uskrelt).
Legg potet på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
I mellomtiden, finhakk timian.
Legg andelår med skinnsiden opp på et stekebrett med bakepapir.
Kast pakningen med væske.
Krydre skinnet med salt og timian. Bak i ovnen i 30 min.
Finhakk persille.
Skjær topp og bunn av appelsin. Del i to på langs og fjern det hvite. Skjær i 2 cm store biter.
Rull granateple hardt mot benken. Del i to.Senk delene ned i en stor skål med vann og fjern frøene forsiktig med fingrene.La frøene synke, fjerne det hvite og hell av vannet.
TIPS: Skrell granateple under vann for å unngå at alt blir rosa.
Bland olivenolje, sennep og en klype salt og pepper i en stor skål.
Bland inn rødkål.
Tilsett appelsin, persille og granateplefrø.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist mandler i 3-4 min, eller til gylne.
Sett til side.
Bland brun saus, vann og salt i stekepannen og varm opp i 2-3 min, eller til gjennomvarmt.
I mellomtiden, grovhakk mandler.
Anrett poteter og andelår på tallerkener, og øs over saus.
Server salat og tyttebærsyltetøy på siden.
Strø mandler over salaten.