Ovnsbakt andelår og brunsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnsbakt andelår og brunsaus

Ovnsbakt andelår og brunsaus

med ovnsbakte poteter og sprø rødkålsalat

Skjem bort middagsgjestene med ovnsbakt andelår, lune poteter og tyttebærsyltetøy! Vi topper herligheten med en fyldig brunsaus, og frisker opp retten med en sprø rødkålsalat med sylig appelsin og granateplekjerner, toppet med hakkede mandler.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Sennep
Nøtter
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

15 g

Sennep

(Inneholder Sennep)

½ stk

Granateple

50 g

Tyttebærsyltetøy

400 g

Småpoteter

430 g

Konfitert andelår sous vide

20 g

Mandler

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)

75 g

Rødkål

200 g

Brun Saus

(Inneholder Melk)

1 pose

Timian

1 stk

Appelsin

1 pose

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Olje til dressing

½ dl

Vann til saus

½ ts

Salt til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier931 kcal
Energi (kj)3895 kj
Fett44 g
Mettet fett11.2 g
Karbohydrater74 g
Sukker35.2 g
Protein55.5 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Halver potet (uskrelt).

Legg potet på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.

Ovnsbak and
2

I mellomtiden, finhakk timian.

Legg andelår med skinnsiden opp på et stekebrett med bakepapir.

Kast pakningen med væske.

Krydre skinnet med salt og timian. Bak i ovnen i 30 min.

Forbered råvarer
3

Finhakk persille.

Skjær topp og bunn av appelsin. Del i to på langs og fjern det hvite. Skjær i 2 cm store biter.

Rull granateple hardt mot benken. Del i to.Senk delene ned i en stor skål med vann og fjern frøene forsiktig med fingrene.La frøene synke, fjerne det hvite og hell av vannet.

TIPS: Skrell granateple under vann for å unngå at alt blir rosa.

Bland salat
4

Bland olivenolje, sennep og en klype salt og pepper i en stor skål.

Bland inn rødkål.

Tilsett appelsin, persille og granateplefrø.

Lag saus
5

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist mandler i 3-4 min, eller til gylne.

Sett til side.

Bland brun saus, vann og salt i stekepannen og varm opp i 2-3 min, eller til gjennomvarmt.

I mellomtiden, grovhakk mandler.

Server
6

Anrett poteter og andelår på tallerkener, og øs over saus.

Server salat og tyttebærsyltetøy på siden.

Strø mandler over salaten.