Gnocchi tilhører dumpling-familien og er en type pasta laget på potet. Den har en fyldig smak og metter godt. I dag kombinerer vi ovnsbakte gnocchi med squash og ruccola. I tillegg skal vi sette sammen en fyldig og velsmakende kremet maissaus med ristet mais og en rekke herligheter som hvitløk, basilikum, soyasaus, fløte og ost.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
350 g
Gnocchi
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya, Sennep)
1 boks
Mais
1 stk
Squash
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
2 stk
Hvitløk
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 pose
Basilikum
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
4 g
Hvitløksflørt
40 g
Ruccola
½ stk
Sitron
½ ss
Olivenolje (steg 3)
½ dl
Vann (steg 4)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skjær squash i 2 cm tykke halvmåner.
Overfør squash og gnocchi på et stekebrett med bakepapir.
Drypp over en stor skvett olivenolje og krydre med Hvitløksflørt og en klype salt og pepper.
Bak i ovnen i 25-30 min, eller til møre og gylne. Vend av og til.
I mellomtiden, hell væske av mais.
Finhakk eller press hvitløk.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i to.
Grovhakk basilikum.
Skyll ruccola.
Når gnocchi og squash har 10 min igjen i ovnen, varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist mais i 3-4 min, eller til lett brunet.
Tilsett hvitløk og stek videre i 30 sek, eller til velduftende.
Senk varmen til middels og tilsett soyasaus [1/2 pose, 2P], grønnsaksbuljong, matfløte [1/2 pakke, 2P], vann [1/2 dl | 1 dl] og finrevet ost.
Kok i 1-2 min, eller til gjennomvarmet.
Rett før servering, bland inn basilikum.
Bland ruccola sammen med squash og gnocchi på stekebrettet. Tilsett en skvett sitronsaft og en klype salt og pepper. Bland sammen.
Anrett kremet maissaus i skåler.
Topp med gnocchi-blanding.