Ovnsbakt gnocchi i kremet maissaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnsbakt gnocchi i kremet maissaus

Ovnsbakt gnocchi i kremet maissaus

med ruccola, squash og basilikum

Gnocchi tilhører dumpling-familien og er en type pasta laget på potet. Den har en fyldig smak og metter godt. I dag kombinerer vi ovnsbakte gnocchi med squash og ruccola. I tillegg skal vi sette sammen en fyldig og velsmakende kremet maissaus med ristet mais og en rekke herligheter som hvitløk, basilikum, soyasaus, fløte og ost.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetar
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk
Egg
Soya
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

350 g

Gnocchi

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya, Sennep)

1 boks

Mais

1 stk

Squash

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

2 stk

Hvitløk

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

1 pose

Basilikum

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

4 g

Hvitløksflørt

40 g

Ruccola

½ stk

Sitron

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 3)

½ dl

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier594 kcal
Energi (kj)2486 kj
Fett22.4 g
Mettet fett11.2 g
Karbohydrater76.7 g
Sukker11.4 g
Protein19 g
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak squash og gnocchi
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skjær squash i 2 cm tykke halvmåner.

Overfør squash og gnocchi på et stekebrett med bakepapir.

Drypp over en stor skvett olivenolje og krydre med Hvitløksflørt og en klype salt og pepper.

Bak i ovnen i 25-30 min, eller til møre og gylne. Vend av og til.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, hell væske av mais.

Finhakk eller press hvitløk.

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i to.

Grovhakk basilikum.

Skyll ruccola.

Rist mais
3

Når gnocchi og squash har 10 min igjen i ovnen, varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist mais i 3-4 min, eller til lett brunet.

Tilsett hvitløk og stek videre i 30 sek, eller til velduftende.

Lag saus
4

Senk varmen til middels og tilsett soyasaus [1/2 pose, 2P], grønnsaksbuljong, matfløte [1/2 pakke, 2P], vann [1/2 dl | 1 dl] og finrevet ost.

Kok i 1-2 min, eller til gjennomvarmet.

Bland sammen
5

Rett før servering, bland inn basilikum.

Bland ruccola sammen med squash og gnocchi på stekebrettet. Tilsett en skvett sitronsaft og en klype salt og pepper. Bland sammen.

Server
6

Anrett kremet maissaus i skåler.

Topp med gnocchi-blanding.