Gjør fiskemiddagen til ukas høydepunkt med denne oppskriften! Vi krydrer havabborfileter med vår egen krydderblanding, Mamas Favoritt, før vi lar fisken godgjøre seg i ovnen. Samtidig lar vi finrevet ost smelte over gylne ovnsbakte potetbåter. Som tilbehør steker vi brokkolini, og blander en fyldig og smaksrik basilikumsaus med matfløte som både fisken og poteten kan dyppes i. Middagen står klar på kun 30 minutter!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Havabbor
(Inneholder Fisk)
2 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 pose
Basilikum
500 g
Poteter
1 stk
Hvitløk
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
200 g
Brokkolini
10 g
Pinjekjerner
(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)
½ stk
Sitron
½ ss
Olivenolje (steg 4)
1 ss
Smør (steg 4)
2 ss
Vann (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i båter.
Fordel potet på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
I mellomtiden, finhakk basilikumblad.
Finhakk eller press hvitløk.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.
Tørk havabbor med kjøkkenpapir, og krydre med Mamas Favoritt [1/2 pose, 2P] og salt.
Legg havabbor med skinnsiden ned på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje.
Ta potet ut av ovnen og dryss over finrevet ost når det gjenstår 10 min av steketiden.
Bak fisk og potet i ovnen i 8-10 min, til fisken er gjennomstekt og osten er gyllen.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
I mellomtiden, varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor stekepanne på middels høy varme.
Stek brokkolini i 5-6 min, eller til myknet. Krydre med salt og pepper.
Tilsett smør [1 ss | 2 ss] og pinjekjerner i stekepannen. Stek videre i 1-2 min, til pinjekjerner er noe brunet. Legg til side på en tallerken.
TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde tilberedningen.
Varm opp samme stekepanne (uten å tørke av først) på middels varme.
Fres hvitløk i 30 sek, til velduftende.
Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong, basilikum og vann [2 ss | 4 ss]. La putre i 1 min, eller til gjennomvarmet.
Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Anrett potet, brokkolini og fisk på tallekrener.
Topp fisk med basilikumsaus.
Server med resterende sitronbåter.