Pasta bolognese er en favoritt på middagsbordet, og i denne oppskriften gir vi den tradisjonelle oppskriften et løft ved å servere den ovnsbakt. Vi starter med å lage en tradisjonell bolognese og koke pasta. Deretter lages en silkemyk bechamel-saus. Det hele kombineres i en ildfast form og vi drysser på rikelig med ost. Som tilbehør lager vi en gulrotsalat som gjør den smakfulle retten komplett!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe
1 stk
Gulrot
½ stk
Løk
25 g
Revet gouda
(Inneholder Melk)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
½ boks
Tomatpure
4 g
Kjøttbuljong
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
4 g
Hvitløksflørt
1 pakke
Rigatoni
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)
1 pose
Bladpersille
1 pakke
Hakkede tomater
¼ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
1 ss
Smør (steg 4)
1 ss
Hvetemel (steg 4)
10 ss
Melk (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Finhakk løk [1/2 stk, 2P].
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor kjele på middels høy varme.
Stek løk, kjøttdeig og en klype salt i 4-5 min, eller til brunet.
Tilsett tomatpure [1/2 boks, 2P], hakkede tomater, kjøttbuljong, soyasaus [1/2 pose, 2P], Hvitløksflørt, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Senk varmen til middels lav og la putre til bechamelsausen er ferdig i steg 4.
I mellomtiden, tilsett pasta til det kokende vannet. Kok i 5-7 min.
Hell av vannet og overfør pasta til en ildfast form.
TIPS: Det er ikke meningen at pastaen skal være helt ferdigkokt på dette tidspunktet.
Smelt smør [1 ss | 2 ss] på middels varme i kjelen brukt til pasta.
Tilsett hvetemel [1 ss | 2 ss] og rør til en jevn masse.
Tilsett melk [2 dl | 4 dl] litt etter litt mens sausen piskes i 3-4 min, til tyknet.
Tilsett finrevet ost, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Rør til osten smelter.
Bland kjøttdeig sammen med pasta i den ildfaste formen.
Dekk med bechamelsaus og topp med gouda [1/2 pose, 2P]. Bak i ovnen i 15 min, eller til pastaen er ferdig.
I mellomtiden, skrell gulrot i lange bånd med en skreller. Finhakk innerste del.
Finhakk persille.
Bland gulrot, persille, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt i en mellomstor skål.
Avkjøl pasta bolognese i 5 min før servering.
Anrett på tallerkener og server gulrotsalat på siden.