topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnsbakt pasta bolognese

Ovnsbakt pasta bolognese

med bechamelsaus og knasende gulrotsalat

Pasta bolognese er en favoritt på middagsbordet, og i denne oppskriften gir vi den tradisjonelle oppskriften et løft ved å servere den ovnsbakt. Vi starter med å lage en tradisjonell bolognese og koke pasta. Deretter lages en silkemyk bechamel-saus. Det hele kombineres i en ildfast form og vi drysser på rikelig med ost. Som tilbehør lager vi en gulrotsalat som gjør den smakfulle retten komplett!

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Løk

4 g

Hvitløksflørt

4 g

Kjøttbuljong

1 pose

Bladpersille

250 g

Kjøttdeig av storfe

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 pakke

Hakkede tomater

1 pakke

Rigatoni

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya, Sennep)

25 g

Revet gouda

(Inneholder Melk)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

1 stk

Gulrot

1 boks

Tomatpure

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Smør til steking

1 ss

Mel til saus

2 dl

Melk til saus

¼ ts

Salt til saus

½ ss

Olje til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1100 kcal
Energi (kj)4604 kj
Fett43.8 g
Mettet fett18.6 g
Karbohydrater90.1 g
Sukker19.4 g
Protein48.9 g
Natrium429 mg

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Finhakk løk.

Lag bolognese
2

Varm opp olivenolje i en stor kjele på middels høy varme.

Stek løk, kjøttdeig og en klype salt i 4-5 min, eller til brunet.

Tilsett tomatpure, hakkede tomater, kjøttbuljong, soyasaus, Hvitløksflørt, salt og en klype pepper.

Senk varmen til middels lav og la putre til bechamelsausen er ferdig i steg 4.

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydning av rosa.

Kok pasta
3

I mellomtiden, tilsett pasta til det kokende vannet. Kok i 5-7 min.

Hell av vannet og overfør pasta til en ildfast form.

TIPS: Det er ikke meningen at pastaen skal være helt ferdigkokt på dette tidspunktet.

Lag bechamel-saus
4

Smelt smør på middels varme i kjelen brukt til pasta.

Tilsett hvetemel og rør til en jevn masse.

Tilsett melk litt etter litt mens sausen piskes i 3-4 min, til tyknet.

Tilsett finrevet ost, salt og en klype pepper. Rør til osten smelter.

Lag ovnsbakt pasta bolognese og salat
5

Bland kjøttdeig sammen med pasta i den ildfaste formen.

Dekk med bechamelsaus og topp med gouda. Bak i ovnen i 15 min, eller til pastaen er ferdig.

I mellomtiden, skrell gulrot i lange bånd med en skreller. Finhakk innerste del.

Finhakk persille.

Bland gulrot, persille, olivenolje og en klype salt i en mellomstor skål.

Server
6

Avkjøl pasta bolognese i 5 min før servering.

Anrett på tallerkener og server gulrotsalat på siden.