Pasta bolognese er en favoritt på middagsbordet, og i denne oppskriften gir vi den tradisjonelle oppskriften et løft ved å servere den ovnsbakt. Vi starter med å lage en tradisjonell bolognese og koke pasta. Deretter lages en silkemyk bechamel-saus. Det hele kombineres i en ildfast form og vi drysser på rikelig med ost. Som tilbehør lager vi en gulrotsalat som gjør den smakfulle retten komplett!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Løk
4 g
Hvitløksflørt
4 g
Kjøttbuljong
1 pose
Bladpersille
250 g
Kjøttdeig av storfe
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 pakke
Hakkede tomater
1 pakke
Rigatoni
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya, Sennep)
25 g
Revet gouda
(Inneholder Melk)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 stk
Gulrot
1 boks
Tomatpure
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til kjøtt
1 ss
Smør til steking
1 ss
Mel til saus
2 dl
Melk til saus
¼ ts
Salt til saus
½ ss
Olje til salat
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Finhakk løk.
Varm opp olivenolje i en stor kjele på middels høy varme.
Stek løk, kjøttdeig og en klype salt i 4-5 min, eller til brunet.
Tilsett tomatpure, hakkede tomater, kjøttbuljong, soyasaus, Hvitløksflørt, salt og en klype pepper.
Senk varmen til middels lav og la putre til bechamelsausen er ferdig i steg 4.
VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydning av rosa.
I mellomtiden, tilsett pasta til det kokende vannet. Kok i 5-7 min.
Hell av vannet og overfør pasta til en ildfast form.
TIPS: Det er ikke meningen at pastaen skal være helt ferdigkokt på dette tidspunktet.
Smelt smør på middels varme i kjelen brukt til pasta.
Tilsett hvetemel og rør til en jevn masse.
Tilsett melk litt etter litt mens sausen piskes i 3-4 min, til tyknet.
Tilsett finrevet ost, salt og en klype pepper. Rør til osten smelter.
Bland kjøttdeig sammen med pasta i den ildfaste formen.
Dekk med bechamelsaus og topp med gouda. Bak i ovnen i 15 min, eller til pastaen er ferdig.
I mellomtiden, skrell gulrot i lange bånd med en skreller. Finhakk innerste del.
Finhakk persille.
Bland gulrot, persille, olivenolje og en klype salt i en mellomstor skål.
Avkjøl pasta bolognese i 5 min før servering.
Anrett på tallerkener og server gulrotsalat på siden.