Drøm deg bort til Thailand med denne fargerike oppskriften. Vi ovnsbaker laks smaksatt med rød karripasta, og serverer den med jasminris som vi koker med brunet, revet kokos. Som tilbehør blander vi en salat med grovhakket agurk, gulrot og peanøtter blandet med fersk mynte of koriander. Det hele toppes med en klatt mild sitrongressyoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
30 g
Rød karripasta
15 g
Revet kokos
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Hvete, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Bygg, Sesam)
150 g
Jasminris
½ stk
Sitrongress
75 ml
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 stk
Agurk
1 pose
Mynte & koriander
1 stk
Gulrot
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
½ ss
Smør (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 5)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Varm opp smør [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor kjele på middels varme.
Stek revet kokos i 30 sek, eller til brunet.
Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Tørk laks med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Smør med rød karripasta.
Legg laks med skinnsiden ned på et stekebrett med bakepapir, og bak i ovnen i 9-10 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
I mellomtiden, riv sitrongress [1/2 stk, 2P] fint.
Bland sitrongress [1 ts | 2 ts], yoghurt og en klype salt i en liten skål. Sett til side.
Grovhakk agurk.
Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.
Finhakk mynte- og korianderblad.
Bland urter, gulrot, agurk, salt [1/4 ts | 1/2 ts], olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og peanøtter i en stor skål.
Fyll en liten skål med ris og press til en kompakt masse. Plasser en tallerken på toppen av skålen og snu rundt, for å lage en kuppel. Lag en kuppel per porsjon.
Anrett salat og laks på tallerkene.
Server med en klatt sitrongressyoghurt.