Dette er en vidunderlig rett med mye smak! Vi skal lage ovnsbakt rotfrukt- og kikertpanzanella med sprø krutonger, før vi til slutt topper alt med flak av italiensk hardost. Drøm deg bort til den italienske kysten med denne nydelige middagen.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Stenovnsbakt baguette
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sesam)
1 pakke
Kikerter
1 stk
Hvitløk
300 g
Rotfruktsblanding
1 stk
Rødløk
20 g
Italiensk hardost, flak
(Inneholder Melk)
40 g
Honning- og sennepsdressing
(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)
2 stk
Tomat
20 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
50 g
Grønnkål
1 ss
Olivenolje (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Vann (steg 4)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skjær rotfrukter (uskrelt) i 2 cm biter.
Skjær rødløk i 2 cm båter.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en stor klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, til mør.
Finhakk eller press hvitløk.
Riv baguette i 2 cm biter.
Skyll kikerter og tørk med kjøkkenpapir.
Fordel brødbiter og kikerter på et stekebrett med bakepapir. Bland med hvitløk, olivenolje [1 ss | 2 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Sett til side.
Når grønnsakene har ca. 10 min igjen, sett det andre stekebrettet inn i ovnen. Bak i 8-10 min, eller til brødbitene er sprø og gylne.
Skjær tomater i 2 cm biter, og krydre dem med en klype salt og pepper.
Fjern stilken og finhakk grønnkål.
Bland honning- og sennepsdressing, aioli [1/2 pakke, 2P], vann [1 ss | 2 ss] og en klype salt og pepper i en liten skål. Sett til side.
Når grønnsakene er ferdig i ovnen, ta stekebrett ut og bland inn grønnkål til den faller litt sammen. Bland deretter inn kikerter, baguette, tomat og halvparten av honning- og sennepsdressingen.
Anrett panzanella i dype tallerkener.
Drypp over resterende honning- og sennepsdressing.
Strø over italiensk hardost.