Ovnsbakt rotfrukt- og kikertpanzanella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnsbakt rotfrukt- og kikertpanzanella

Ovnsbakt rotfrukt- og kikertpanzanella

med søt sennepsdressing og italiensk hardost

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Dette er en vidunderlig rett med mye smak! Vi skal lage ovnsbakt rotfrukt- og kikertpanzanella med sprø krutonger, før vi til slutt topper alt med flak av italiensk hardost. Drøm deg bort til den italienske kysten med denne nydelige middagen.

Tags:
Enkel
Under 650 kcal
Vegetar
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Sulfitter
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Stenovnsbakt baguette

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sesam)

1 pakke

Kikerter

1 stk

Hvitløk

1 stk

Rødløk

50 g

Grønnkål

20 g

Italiensk hardost, flak

(Inneholder Melk)

40 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)

2 stk

Tomat

20 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

1 stk

Gulrot

1 stk

Rødbete

1 stk

Pastinakk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier616 kcal
Energi (kj)2579 kj
Fett23.7 g
Mettet fett4.6 g
Karbohydrater77.1 g
Sukker25 g
Protein20.1 g
Natrium161 mg

Redskaper

Bakeplate

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skjær gulrot, pastinakk og rødbete (alle uskrelt) i 2 cm biter. 

Skjær rødløk i 2 cm båter.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en stor klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 25-35 min, til møre. 

Forbered baguette og kikerter
2

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Riv baguette i 2 cm biter.

Skyll kikerter og tørk med kjøkkenpapir.

Fordel brødbiter og kikerter på et stekebrett med bakepapir. Bland med hvitløk, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Sett til side.

Bak baguette og kikerter
3

Når grønnsakene har ca. 10 min igjen, sett det andre stekebrettet inn i ovnen. Bak i 8-10 min, eller til brødbitene er sprø og gylne.

Forbered råvarer
4

Skjær tomater i 2 cm biter, og krydre dem med en klype salt og pepper.

Fjern stilken og finhakk grønnkål.

Bland honning- og sennepsdressing, aioli [1/2 pakke, 2P], vann [1 ss | 2 ss] og en klype salt og pepper i en liten skål. Sett til side.

Lag panzanella
5

Når grønnsakene er ferdig i ovnen, ta stekebrett ut og bland inn grønnkål til den faller litt sammen. Bland deretter inn kikerter, baguette, tomat og halvparten av honning- og sennepsdressingen.

Server
6

Anrett panzanella i dype tallerkener.

Drypp over resterende honning- og sennepsdressing.

Strø over italiensk hardost.