I dag har vi ovnsbakt torsk på menyen! Denne herlige fiskeretten består av ovnsbakt torsk med kremet spisskål, kokte poteter og rødbeter til. Både potetene og rødbetene blandes med mandler og råmarineres i olivenolje.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
1 pose
Kruspersille
200 g
Spisskål
250 g
Torsk
(Inneholder Fisk)
20 g
Mandler
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)
2 stk
Rødbete
100 g
Mornaysaus
(Inneholder Melk)
1 ss
Smør (steg 3)
Sett ovnen på 200°C/180°C varmluft. Legg poteter i en stor kjele med lettsaltet* vann* og kok opp. Kok i 25-30 min, eller til du enkelt kan dele potetene med en kniv. Hell av vannet og legg potetene tilbake i kjelen. Krydre med en klype salt* og pepper*. Sett til side og la hvile under lokk.
Skrell rødbeter og skjær i 1 cm store biter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Stek øverst i ovnen i 25-30 min, eller til møre.
Kok opp en kjele med lettsaltet* vann*. Legg fisken i en ildfast form og krydre med en klype salt* og pepper*. Tilsett en klatt smør* på fisken. Dekk til med folie og bak i ovnen i 10-12 min. Finhakk persille. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og ugjennomsiktig.
Skjær spisskål i 1 cm tynne skiver. Kok spisskål under lokk i 5 min. Spar litt kokevann* [1 dl | 2 dl] og hell av resten av vannet. Overfør spisskålen til en skål.
Tilsett smør* [1 ss | 2 ss] og hvetemel* [1 ss | 2 ss] i kjelen. Rør mens smøret smelter. Gradvis tilsett kokevannet*, grønnsaksbuljong og matfløte [1/2 pakke, 2P], og rør til sausen tykner. Tilsett spisskål og persille, og kok til gjennomvarmet. Krydre med salt* [1/2 ts | 1 ts] og en generøs klype pepper*. Grovhakk mandler.
Anrett fisk, stuet spisskål, poteter og rødbeter på tallerkener. Topp med hakkede mandler.