Det anbefales å spise fisk to ganger i uken, og derfor frister vi med et herremåltid med torsk i fokus. Fisken stekes i en frisk sitronsmørsaus til den blir saftig og god, og serveres med mør ovnsbakt brokkoli og knuste poteter som tilbehør. Topp det hele med syrlig syltet rødløk og nyt!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Torsk
(Inneholder Fisk)
400 g
Småpoteter
1 pose
Dill
½ stk
Rødløk
½ stk
Sitron
250 g
Brokkoli
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
¼ ts
Salt (steg 2)
½ ts
Sukker (steg 3)
½ dl
Vann (steg 4)
1 ss
Smør (steg 5)
1 ss
Vann (steg 3)
Sett ovnen på 240°C/220°C (grill, varmluft).
Kok opp saltet vann i en mellomstor kjele.
Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv. Hell av vannet, og legg potet på den ene siden av et stekebrett med bakepapir.
Mos potet forsiktig med en gaffel, og bland med en stor skvett olivenolje og en klype salt.
Sett til side.
Skjær brokkoli i 2 cm store buketter.
Legg på den andre siden av stekebrettet [2 brett, 4P]. Bland med en skvett olivenolje, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Stek i ovnen i 10-12 min, eller til møre.
Del rødløk [1/2 stk, 2P] i to og skjær i tynne skiver.
Bland hvitvinseddik, sukker [1/2 ts | 1 ts], vann [1 ss | 2 ss] og en klype salt i en skål.
Vend inn løken og sett til side.
Hell av lake rett før servering.
Halver sitron [1/2 stk, 2P].
Finhakk dill.
Bland vann [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, en stor skvett sitronsaft og halvparten av dillen i en liten skål.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt og pepper.
Stek fisk i 2-3 min. Snu og tilsett sitronsaus og smør [1 ss | 2 ss]. Stek i ytterligere 2-3 min, til gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Anrett moste poteter på tallerkener.
Topp med rømme, syltet rødløk og resterende dill.
Legg på stekt brokkoli og fisk med sitronsaus.