Dagens middag er enkel å lage, samtidig som den gir følelsen av å være på en fin fiskerestaurant. Rettens ekstra gode smak kommer av at torsken stekes i en fyldig sitronsaus med dill og smør. Til fisken serverer vi ovnsbakte poteter, sprø brokkoli, syltede rødløk og rømme.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
250 g
Brokkoli
1 pose
Dill
250 g
Torsk
(Inneholder Fisk)
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Sitron
½ stk
Rødløk
400 g
Småpoteter
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til grønnsaker
½ ts
Sukker til sylting
1 ss
Vann til sylting
½ dl
Vann til saus
1 ss
Smør til saus
Sett ovnen på 240°C/220°C (grill, varmluft).
Kok opp saltet vann i en mellomstor kjele.
Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv. Hell av vannet, og legg potet på den ene siden av et stekebrett med bakepapir.
Mos potet forsiktig med en gaffel, og bland med en stor skvett olivenolje og en klype salt.
Sett til side.
Skjær brokkoli i 2 cm store buketter.
Legg på den andre siden av stekebrettet. Bland med en skvett olivenolje, salt og en klype pepper.
Stek i ovnen i 10-12 min, eller til møre.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt
Del rødløk i to og skjær i tynne skiver.
Bland hvitvinseddik, sukker, vann og en klype salt i en skål.
Vend inn løken og sett til side.
Hell av lake rett før servering.
Halver sitron.
Finhakk dill.
Bland vann, grønnsaksbuljong, en stor skvett sitronsaft og halvparten av dillen i en liten skål.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt og pepper.
Stek fisk i 2-3 min. Snu og tilsett sitronsaus og smør. Stek i ytterligere 2-3 min, til gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Anrett moste poteter på tallerkener.
Topp med rømme, syltet rødløk og resterende dill.
Legg på stekt brokkoli og fisk med sitronsaus.