I dag lager vi en skikkelig god rett som består av ovnsbakt blomkål, blomkålmos, grønnkål og torsk! Torsken bader i en hjemmelaget kjørvelsaus og får følge av gresskarkjerner. Denne retten kommer til å bli en ny favoritt!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
275 g
Blomkål
500 g
Bakepotet
2 stk
Hvitløk
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
½ stk
Sitron
250 g
Torsk
(Inneholder Fisk)
50 g
Grønnkål
10 g
Gresskarkjerner
(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 pose
Kjørvel
1 ss
Smør (steg 1)
2 ss
Melk (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Vann (steg 3)
2 ss
Smør (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
Sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft). Kok opp vann* i en vannkoker/liten kjele. Kok opp en ny kjele med lettsaltet* vann*. Skjær halvparten av blomkål i tynne skiver og resten i 2 cm biter. Skrell hvitløk og poteter og skjær poteter i 2 cm biter. Tilsett poteter, blomkålbiter og halvparten av hvitløk i kjelen med kokende vann. Kok i 10-12 min. Hell vannet av kjelen og tilsett finrevet ost, smør* [1 ss | 2 ss], melk* [2 ss | 4 ss], salt* [1/2 ts | 1 ts] og pepper*. Mos med potetmoser eller gaffel. Sett til side under lokk til servering.
Legg skivet blomkål i en skål med kaldt vann*. Press eller finhakk resterende hvitløk. Riv en klype sitronskall og skjær i båter. Fjern stilken fra kjørvel. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.
Bland kokende vann* [1 ss | 2 ss], grønnsaksbuljong, sitronsaft [2 ss | 4 ss], smør*[2 ss | 4 ss], halvparten av kjørvelen og halvparten av sitronskallet i en skål. Rør sammen til smøret har smeltet. Klapp torsk tørr med kjøkkenpapir og krydre med salt* og pepper* på begge sider.
Legg torsk i en ildfast form og topp med kjørvelsmør. Bak i ovnen i 12-15 min, til gjennomstekt. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Bland olivenolje* [1 ss | 2 ss], hvitløk, resterende sitronskall, salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper* i en liten skål. Hell vannet av skålen med blomkålskiver. Fordel grønnkål og gresskarkjerner [1/2 pakke, 2P] på en side av et stekebrett med bakepapir og blomkål på den andre siden. Drypp over sitronolje og bland godt. Bak i ovnen i 7-9 min, til sprø.
Anrett blomkålmos på tallerkener. Topp med sprø grønnkål og torsk. Øs over kjørvelsaus og topp med blomkålskiver og resterende kjørvel.