Ukens fiskerett byr på mange lekre ingredienser. Vi lager en kremet dillsaus med fløte, hvitløk og buljong. Torsken bakes i ovnen under et teppe av sitronskall. Vi serverer fisk og saus med potet- og pastinakkmos, marinert fennikel og eple. Helt til slutt drysser vi over ristede hasselnøtter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Bakepotet
1 stk
Pastinakk
2 stk
Hvitløk
1 stk
Sitron
½ stk
Fennikel
1 stk
Eple
1 pose
Dill
250 g
Torsk
(Inneholder Fisk)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
¼ ts
Salt (steg 1)
2 ss
Melk (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
½ ts
Sukker (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
Sett ovnen på 220°/200°C (varmluft). Kok opp en kjele med lettsaltet* vann*. Skrell poteter og pastinakk og skjær i 2 cm terninger. Skrell hvitløk. Kok poteter, pastinakk og hvitløk [1 stk | 2 stk] i 10-12 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet. Tilsett melk* [2 ss | 4 ss] og salt* [1/4 ts | 1/2 ts]. Tilsett evt. skvett smør* om du ønsker. Mos med en potetmoser eller gaffel, og sett til side med lokk på.
Riv en stor klype sitronskall og skjær sitron i båter. Skjær fennikel [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Fjern kjernen og skjær eple i tynne skiver. Bland olivenolje* [1 ss | 2 ss], en skvett sitronsaft, halvparten av sitronskallet, salt* [1/4 ts | 1/2 ts], en klype pepper* og sukker* [1/2 ts | 1 ts] i en skål. Tilsett fennikel og eple og bland godt sammen. La det marinere frem til servering. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.
Plasser torsk på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, strø over resterende sitronskall og krydre med en klype salt* og pepper*. Stek torsk på øverste hylle i ovnen i 12-15 min. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Press eller finhakk resterende hvitløk. Grovhakk dill.
Varm opp en skvett olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Tilsett hvitløk og stek i 1-2 min. Tilsett grønnsaksbuljong og matfløte [1/2 pakke, 2P], krydre med salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og pepper*. La putre i 2-3 min, og rør inn halvparten av dillen.
Anrett potet- og pastinakkmos og torsk på tallerkener. Øs over kremet dillsaus Server fennikel og eple på siden. Pynt med resterende dill.