Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pose
Dill
1 stk
Rødløk
2 stk
Rødbete
7.5 g
Dukkah-godt
(Inneholder Sesam, Sennep)
4 g
Grønnsaksbuljong
170 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 stk
Sitron
20 g
Mandler
(Inneholder Nøtter)
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 pose
Kruspersille
12 g
Sennep
(Inneholder Sennep)
12.5 g
Honning
100 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
1 stk
Gulrot
1 stk
Gulrot, lilla
1 stk
Pastinakk
1 ss
Olivenolje (steg 4)
8 dl
Vann (steg 2)
1 ss
Vann (steg 4)
Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær rødbeter (uskrellet) og pastinakk (uskrellet) i 2 cm store biter. Skjær rødløk i båter. Del gulrøtter (uskrellet) på langs. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp en skvett olivenolje* over, og dryss over Dukkah-godt [1/2 pakke, 2P]. Krydre med en klype pepper* og bland. Bak i ovnen i 20-25 min, eller til møre.
Kok opp en kjele med vann* [8 dl | 16 dl]. Tilsett bulgur og grønnsaksbuljong, og kok i 9-10 min, eller til “al dente”. Hell av vannet, og legg bulgur tilbake i kjelen.
Riv en klype sitronskall og skjær sitron i båter. Grovhakk mandler. Finhakk persille og dill. Skyll spinat i kaldt vann*. Grovhakk spinat. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.
Bland sennep, honning [1/2 pakke, 2P], olivenolje* [1 ss | 2 ss], vann* [1 ss | 2 ss], sitronskall, en stor skvett sitronsaft og halvparten av persillen og dillen i en skål. Krydre med salt* og pepper*.
Vend spinat i kjelen med ferdigkokt bulgur. Krydre med en klype salt* og pepper*.
Fordel spinatbulgur på tallerkener. Topp med ovnsbakte rotfrukter, gresk salatost, mandler, vinaigrette og resterende persille og dill.