Ovnsbakte rotfrukter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnsbakte rotfrukter

Ovnsbakte rotfrukter

med persillevinaigrette og spinatbulgur

Tags:
Vegetar
Allergener:
Sesam
Sennep
Hvete
Gluten
Nøtter
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pose

Dill

1 stk

Rødløk

2 stk

Rødbete

7.5 g

Dukkah-godt

(Inneholder Sesam, Sennep)

4 g

Grønnsaksbuljong

170 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

1 stk

Sitron

20 g

Mandler

(Inneholder Nøtter)

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 pose

Kruspersille

12 g

Sennep

(Inneholder Sennep)

12.5 g

Honning

100 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

1 stk

Gulrot

1 stk

Gulrot, lilla

1 stk

Pastinakk

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 4)

8 dl

Vann (steg 2)

1 ss

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier800 kcal
Energi (kj)3347 kj
Fett29.09 g
Mettet fett10.2 g
Karbohydrater95.39 g
Sukker30.2 g
Protein27.39 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær rødbeter (uskrellet) og pastinakk (uskrellet) i 2 cm store biter. Skjær rødløk i båter. Del gulrøtter (uskrellet) på langs. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp en skvett olivenolje* over, og dryss over Dukkah-godt [1/2 pakke, 2P]. Krydre med en klype pepper* og bland. Bak i ovnen i 20-25 min, eller til møre.

Kok bulgur
2

Kok opp en kjele med vann* [8 dl | 16 dl]. Tilsett bulgur og grønnsaksbuljong, og kok i 9-10 min, eller til “al dente”. Hell av vannet, og legg bulgur tilbake i kjelen.

Forbered råvarer
3

Riv en klype sitronskall og skjær sitron i båter. Grovhakk mandler. Finhakk persille og dill. Skyll spinat i kaldt vann*. Grovhakk spinat. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

Lag vinaigrette
4

Bland sennep, honning [1/2 pakke, 2P], olivenolje* [1 ss | 2 ss], vann* [1 ss | 2 ss], sitronskall, en stor skvett sitronsaft og halvparten av persillen og dillen i en skål. Krydre med salt* og pepper*.

Bland spinatbulgur
5

Vend spinat i kjelen med ferdigkokt bulgur. Krydre med en klype salt* og pepper*.

Server
6

Fordel spinatbulgur på tallerkener. Topp med ovnsbakte rotfrukter, gresk salatost, mandler, vinaigrette og resterende persille og dill.