Pad thai er en klassisk nudelrett fra Thailand, som har blitt svært populær som gatemat. Vår versjon består av udonnudler og reker som stekes med gulrot, paprika og vårløk som vendes i en pad thai-saus laget med søt chilisaus, limesaft, soyasaus og ketchup. Vi topper retten med ristede peanøtter og koriander, og serverer en frisk mangosalat med agurk som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Reker
(Inneholder Skalldyr)
40 g
Søt chilisaus
1 stk
Lime
1 stk
Gulrot
1 stk
Vårløk
40 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Paprika
1 pose
Koriander
½ g
Chiliflak
150 g
Udon nudler
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 stk
Agurk
½ stk
Mango
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
½ ts
Sukker (steg 5)
2 ss
Ketchup (steg 5)
Kok opp en kjele med saltet vann.
Tilsett nudler og kok i 4-6 min, til myke.
Hell av vannet og skyll nudler.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
I mellomtiden, grovhakk peanøtter.
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels varme.
Stek peanøtter i 2-3 min, til lett ristet.
Tilsett hvitløk og stek videre i 30 sek, til velduftende.
Legg over i en skål og sett til side.
Skjær agurk i 1 cm store biter.
Skrell mango og del i to på hver side av stenen. Skjær deretter i 1 cm store biter.
Bland mango, agurk, chiliflak [1/2 pose, 2P], olivenolje [1 ss | 2 ss] og en klype salt og pepper i en mellomstor skål, og sett til side.
Skjær paprika og vårløk i 2 cm store biter.
Skjær gulrot (uskrelt) i tynne staver.
TIPS: Reduser eller dropp chili hvis du ikke liker sterk mat.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek gulrot og paprika i 3-4 min, til myknet.
Tilsett reker og vårløk, og stek videre i 3-4 min, til reker er gjennomstekte.
Krydre godt med salt og pepper.
TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.
TIPS: Bruk 2 stekepanner til 4P om nødvendig.
I mellomtiden, skjær lime i båter.
Bland søt chilisaus, soyasaus, en skvett limesaft, ketchup [2 ss | 4 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en liten skål.
Senk til middels varme, og vend nudler og pad thai-saus i stekepannen med reker og grønnsaker.
Stek i 1 min, til gjennomvarmt.
TIPS: Tilsett en skvett vann hvis nudler ser tørre ut.
Fordel pad thai-nudler i dype tallerkener og topp med resterende limesaft.
Server med mangosalat og garner med peanøtter og koriander.