Nyt havets deilige smaker med vår pannestekte sei, servert i en smakfull smørsaus med terninger av eple og kapers. I tillegg lager vi honning- og sitronbakt pastinakk og en kremet potetmos med gulrot som gjør denne herlige fiskeretten komplett.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Pastinakk
1 stk
Sitron
12.5 g
Honning
250 g
Bakepotet
2 stk
Gulrot
250 g
Sei
(Inneholder Fisk)
1 stk
Eple
15 g
Kapers
1 pose
Kjørvel
1 stk
Sjalottløk
¼ ts
Salt til grønnsaker
3 ss
Melk til mos
½ ts
Salt til mos
1 ss
Mel til panering
¼ ts
Salt til fisk
3 ss
Smør til saus
2 ss
Vann til saus
¼ ts
Salt til saus
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skrell og skjær pastinakk i kvarte staver.
Halver sitron.
Legg pastinakk på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, honning og en skvett sitronsaft, og krydre med salt og en klype pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 15-25 min, eller til myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Skrell og skjær potet og gulrot i 2 cm store biter.
Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet og mos potet og gulrot med melk, salt og en klype pepper i kjelen. Sett til side under lokk.
TIPS: Tilsett en klatt smør for å gjør mosen ekstra kremet.
I mellomtiden, skrell og skjær eple i 1 cm store biter.
Finhakk sjalottløk.
Grovhakk kjørvel.
Tørk fisk med kjøkkenpapir. Krydre med salt og vend i hvetemel.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek fisk i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Tilsett eple, sjalottløk, kapers, smør, vann, salt og en klype pepper i stekepannen med fisk.
Stek i 1 min, eller til sausen tykner noe.
Anrett mos, pastinakk og fisk på tallerkener.
Øs saus over fisk og garner med kjørvel.