Denne ukens fiskemiddag kommer i form av en spennende fiskeburger med godt tilbehør. Vi panerer fisken i panko, sitronskall og vår egne krydderblanding, Ay Cajun-ba. Vi bygger burgeren med panert fisk, agurk, sitronsyltet rødløk og gressløkdressing, og serverer hjemmelagde pommes frites på siden.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Torsk
(Inneholder Fisk)
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
2 stk
Briochebrød
½ stk
Rødløk
1 stk
Agurk
12 g
Sennep
(Inneholder Sennep)
80 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
1 pose
Gressløk
300 g
Poteter
1 stk
Sitron
2 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Egg (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
2 ss
Vann* (steg 2)
2 ss
Hvetemel (steg 3)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i tynne staver (ca 1 cm). Fordel et på stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt* og pepper* og drypp over en skvett olivenolje*. Bland godt og stek i ovnen i 25-30 min, til gylne.
Finhakk gressløk. Riv en klype sitronskall og skjær sitron i båter. Skjær rødløk i tynne skiver. Bland rødløk, sitronsaft [1 ss | 2 ss], vann* [2 ss | 4 ss] og en klype salt* i en liten skål. Sørg for at løken er dekket av væske. Sett til side. Hell av væsken rett før servering. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.
Bland hvetemel* [2 ss | 4 ss] og en god klype salt* og pepper* i en dyp tallerken. Pisk egg* [1 stk | 2 stk] i en ny dyp tallerken. Bland panko, Ay Cajun-ba [1/2 pakke, 2P] og en klype sitronskall i en tredje dyp tallerken. Del fiskefileter i to og dypp først i melblanding, deretter i egg og til slutt i pankoblanding. Sett til side på en tallerken. TIPS: Egg kan erstattes med 2 ss melk.
Varm opp nok olivenolje* til å dekke bunnen til en stekepanne på middels høy varme. Stek fisk i 3-4 min på hver side. Bland aioli, sennep [2 ts | 4 ts], gressløk og en klype salt* og pepper* i en liten skål. TIPS: Hvis du liker sennep kan du tilsette litt ekstra i dressingen.
Plasser briochebrød direkte på en rist i ovnen og varm i 4-5 min. Skjær agurk i tynne skiver.
Smør gressløkdressing på burgerbrødet og fyll med agurk, fisk og rødløk. Server med pommes frites og resterende agurk på siden med resterende sitronbåter.