Panert fiskeburger
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panert fiskeburger

Panert fiskeburger

med gressløkdressing og sitronsyltet rødløk

Denne ukens fiskemiddag kommer i form av en spennende fiskeburger med godt tilbehør. Vi panerer fisken i panko, sitronskall og vår egne krydderblanding, Ay Cajun-ba. Vi bygger burgeren med panert fisk, agurk, sitronsyltet rødløk og gressløkdressing, og serverer hjemmelagde pommes frites på siden.

Allergener:
Fisk
Gluten
Hvete
Egg
Melk
Sennep
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Torsk

(Inneholder Fisk)

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

2 stk

Briochebrød

(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)

½ stk

Rødløk

1 stk

Agurk

12 g

Sennep

(Inneholder Sennep)

80 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

1 pose

Gressløk

250 g

Bakepotet

1 stk

Sitron

2 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

2 ss

Vann* (steg 2)

2 ss

Hvetemel (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier981 kcal
Energi (kj)4106 kj
Fett45.6 g
Mettet fett6.2 g
Karbohydrater93.1 g
Sukker15.1 g
Protein42.5 g
Natrium0.1 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Lag pommes frites
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær potet [1/2 stk, 2P] (uskrellet) i tynne staver (ca 1 cm). Fordel et på stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt* og pepper* og drypp over en skvett olivenolje*. Bland godt og stek i ovnen i 25-30 min, til gylne.

Forbered råvarer
2

Finhakk gressløk. Riv en klype sitronskall og skjær sitron i båter. Skjær rødløk i tynne skiver. Bland rødløk, sitronsaft [1 ss | 2 ss], vann* [2 ss | 4 ss] og en klype salt* i en liten skål. Sørg for at løken er dekket av væske. Sett til side. Hell av væsken rett før servering. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

Panér fisk
3

Bland hvetemel* [2 ss | 4 ss] og en god klype salt* og pepper* i en dyp tallerken. Pisk egg* [1 stk | 2 stk] i en ny dyp tallerken. Bland panko, Ay Cajun-ba [1/2 pakke, 2P] og en klype sitronskall i en tredje dyp tallerken. Del fiskefileter i to og dypp først i melblanding, deretter i egg og til slutt i pankoblanding. Sett til side på en tallerken. TIPS: Egg kan erstattes med 2 ss melk.

Stek fisk
4

Varm opp nok olivenolje* til å dekke bunnen til en stekepanne på middels høy varme. Stek fisk i 3-4 min på hver side. Bland aioli, sennep [2 ts | 4 ts], gressløk og en klype salt* og pepper* i en liten skål. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Varm burgerbrød
5

Plasser briochebrød direkte på en rist i ovnen og varm i 4-5 min. Skjær agurk i tynne skiver.

Server
6

Smør gressløkdressing på burgerbrødet og fyll med agurk, fisk og rødløk. Server pommes frites og resterende agurk på siden med resterende sitronbåter.