topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panert hyse i umamisaus

Panert hyse i umamisaus

med luftig ris og fargerik salat

Umami regnes som den femte grunnsmaken, og er kjent for å være rund og fyldig. Vi utforsker smaken i dagens rett, og lager sprøpanert hyse med en deilig umamisaus av ingefær, hvitløk og soyasaus. Server fisken med luftig ris og en fargerik salat med pak choi, eple og gulrot som tilbehør.

Tags:
Rask
Under 650 kcal
Melkefri
Spis meg først
Allergener:
Gluten
Hvete
Soya
Sesam
Bløtdyr
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Langkornet hvit ris

1 stk

Hvitløk

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 stk

Eple

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Pak choi

50 g

Umamisaus

(Inneholder Sesam, Soya, Hvete, Gluten, Bløtdyr)

250 g

Hyse

(Inneholder Fisk)

2 ts

Ingefær

1 stk

Gulrot

1 g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1

Egg til panering

¼ ts

Salt til panering

½ ss

Olje til saus

½ ss

Vann til saus

¼ ts

Salt til grønnsaker

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier646 kcal
Energi (kj)2703 kj
Fett10.5 g
Mettet fett2 g
Karbohydrater93.6 g
Sukker14.1 g
Protein41.9 g
Natrium32.8 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt, senk til middels varme og la putre under lokk i 14 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Lag salat
2

I mellomtiden, grovhakk pak choi.

Halver eple og fjern frø. Skjær i tynne skiver.

Skjær gulrot i tynne staver.

Legg grønnsaker i en skål og sett til side.

Paner fisk
3

Pisk egg i en dyp tallerken.

Bland panko, salt og chiliflak i en ny dyp tallerken.

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt.

Vend fisk først i egg, deretter i pankoblandingen. Legg til side på en tallerken.

TIPS: Bruk 2 ss melk, hvis du ikke har egg.

Stek fisk
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek fisk i 2-3 min per side, eller til gyllen og gjennomstekt.

I mellomtiden, riv ingefær (uskrelt) og hvitløk.

Sett fisk til side på en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt og lett flaker.

Lag saus
5

Skru av varmen (ettersom pannen fortsatt er varm). Tilsett olivenolje.

Stek ingefær og hvitløk i 1-2 min, eller til velduftende.

Tilsett vann, umamisaus og soyasaus. La putre i 1-2 min, eller til gjennomvarmt.

Tilsett salt i skålen med grønnsaker rett før servering. Bland godt.

TIPS: Tilsett en skvett olivenolje i salaten om ønskelig.

Server
6

Anrett ris, salat og saus på tallerkener.

Topp med fisk.