Om du har feriert i Storbritannia, har du nok smakt klassikeren Fish & Chips. Nå kan du lage vår versjon hjemme på ditt eget kjøkken. Vi har oppgradert oppskriften, og byr på både sprøpanerte reker og seifileter i tillegg til ovnsbakte "chips". Samtidig lager vi en nydelig tartarsaus fra bunnen. Det hele serveres med ovnsbakte grønne bønner og toppes med en skvett sitronsaft.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
½ pose
Estragon
1 stk
Sjalottløk
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
75 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
4 g
Curry-On
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr)
250 g
Sei
(Inneholder Fisk)
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
½ stk
Sitron
150 g
Grønne bønner
¼ ts
Sukker (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
1 stk
Egg (steg 3)
2 ss
Hvetemel (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 5)
½ ts
Sukker (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.
Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, salt og pepper.
Bak i ovnen i 25-35 min, til gylne og myke.
I mellomtiden, finhakk sjalottløk.
Grovhakk estragon [1/2 pose, 2P].
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.
Bland sjalottløk, hvitvinseddik, sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en liten skål, og sett til side.
Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny dyp tallerken.
Bland panko paneringsmel og Curry-On i en tredje dyp tallerken.
Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.
Vend fisk i mel, deretter i egg og til slutt i panko.
Hell væske av reker, og paner på samme måte i mel, egg og panko.
TIPS: Bruk 2 ss melk hvis du ikke har egg.
Dekk bunnen av en stor stekepanne [2 panner, 4P] med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek fisk i 2-3 min per side, eller til gyllen og gjennomstekt. Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
Gjenta med reker, og stek i 1-2 min per side.
TIPS: Fisken og rekene er ferdige når kjøttet er melkehvitt og matt.
TIPS: Tilsett ekstra olje om fisk og reker setter seg fast i pannen. Stek i omganger om nødvendig.
I mellomtiden, skjær endene av grønne bønner og fordel på et stekebrett med bakepapir. Bland med olivenolje, salt og pepper.
Bak i ovnen i 10-12 min, eller til myke. Tilsett en skvett sitronsaft og bland godt.
Hell laken av sjalottløk.
Bland majones, syltet sjalottløk, salt [1/4 ts | 1/2 ts], sukker [1/2 ts | 1 ts], en klype pepper og estragon i en liten skål.
Anrett fisk, reker og fries på tallerkener.
Server med sitronbåter, tartarsaus og grønne bønner.