Dette er en hjemmelaget vri på den klassiske engelske retten "fish and chips". Vi oppgraderer den og frister med både panert sei, sprøstekte reker og "chips", i form av ovnsbakte potetbåter. Den hjemmelagde tartarsausen slår enhver ferdiglaget variant, og de knasende sprø sukkerertene passer perfekt som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
½ pose
Estragon
1 stk
Sjalottløk
25 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
4 g
Curry-On
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr, Sulfitter Kan inneholde Melk, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Sesam, Fisk, Bløtdyr)
250 g
Sei
(Inneholder Fisk)
½ pose
Sukkererter
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
1 stk
Sitron
¼ ts
Sukker (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
1 stk
Egg (steg 3)
3 ss
Hvetemel (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 5)
½ ts
Sukker (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm båter.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne.
TIPS: Bruk to stekebrett dersom det ikke er plass på ett.
Finhakk sjalottløk.
Plukk og finhakk estragon.
Skjær sitron i båter.
Bland sjalottløk, hvitvinseddik, sukker [¼ ts | ½ ts] og salt [¼ ts | ½ ts] i en skål. Sett til side.
Visp egg [1 stk | 2 stk] i en skål.
Legg hvetemel [3 ss | 6 ss] i en dyp tallerken.
Bland panko, Curry-on, salt [¼ ts | ½ ts] og en stor klype pepper i en ny skål.
Klapp fisk tørr med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.
Dypp fisk først i mel, deretter i egg og til sist i panko. Overfør til en tallerken.
Tørk reker og dypp i mel, egg og panko.
Dekk bunnen av en stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek fisk i 3-4 min på hver side, eller til gjennomstekt. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.
Stek reker i 1-2 min på hver side og overfør til en tallerken med papir.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
TIPS: Tilsett mer olivenolje om nødvendig slik at fisken ikke setter seg fast i pannen.
Bland sukkererter, en stor skvett sitronsaft og en stor klype salt og pepper i en skål.
Hell væsken av syltet sjalottløk.
Bland majones, syltet sjalottløk, salt [¼ ts | ½ ts], sukker [½ ts | 1 ts], en klype pepper og estragon (spar litt til pynt) i en skål.
Anrett fisk, reker og poteter på tallerkener.
Strø over resterende estragon og legg sitronbåter på siden.
Server sukkererter og tartarsaus i skåler ved siden av.