Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Hvitløksflørt
500 g
Poteter
1 stk
Appelsin
1 pose
Kjørvel
250 g
Torsk
(Inneholder Fisk)
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
150 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
80 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
12 g
Sennep
(Inneholder Sennep)
1 stk
Egg (steg 3)
Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet) til 1 cm tynne pommes frites. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min.
Fjern det hvite og grovhakk appelsin. Finhakk kjørvel. Tørk fisken med litt kjøkkenpapir og skjær i 2 cm tykke strimler på et eget skjærebrett.
Bland panko, hvitløksflørt og en klype salt* og pepper* i en skål. Pisk egg* [1 stk | 2 stk] i en ny skål. Dypp fisk først i egg, deretter i panko. Press lett slik at pankoen fester seg. Sett til side på en tallerken. TIPS (4P): Fordel pankoen i to skåler, så bruker du ikke opp all pankoen med en gang.
Varm opp en stor skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek fisk i 3-4 min på hver side, eller til gjennomstekt. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og ugjennomsiktig.
Bland appelsin, strimlet salat og en skvett olivenolje* med en klype salt* og pepper* i en skål. Bland aioli, sennep og kjørvel (spar litt til servering) i en liten skål. TIPS: Hvis du liker sennep, kan du bruke mer i sausen.
Fordel pommes frites, panert fisk og appelsinsalat på tallerkener. Pynt med resterende kjørvel. Server sennepsaioli på siden.