I dag setter vi ut på en gastronomisk tur med panert torsk og ovnsbakte poteter. En saftig kålsalat med appelsin, pankopanert torsk og en kremet dilldressing. Denne fiskemiddagen kommer til å falle i smak og både store og små.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
½ stk
Appelsin
½ stk
Fennikel
75 g
Rødkål
1 stk
Hvitløk
1 stk
Sitron
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
½ pose
Dill
½ pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
250 g
Torsk
(Inneholder Fisk)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
1 stk
Egg (steg 3)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm biter. Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper* . Bland godt. Stek i 25-30 min, til møre. TIPS: Skjær poteter i like store biter slik at alt stekes likt.
Skrell og fjern det hvite, og skjær appelsin [½ stk, 2P] i 1 cm biter. Del fennikel [½ stk, 2P] i to og skjær i tynne skiver. Bland rødkål, fennikel, appelsin, olivenolje* [½ ss | 1 ss] og en klype salt* og pepper* i en skål.
Finhakk hvitløk. Riv en klype sitronskall. Bland hvitløk, panko, finrevet ost, sitronskall og en klype salt* og pepper* i en skål. Visp egg* [1 stk | 2 stk] i en annen skål. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.
Klapp fisk tørr med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt* på hver side. Dypp fisk i egg, deretter i pankoblandingen. Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen av en stekepanne på middels høy varme. Stek fisk i 3-4 min på hver side. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Skjær sitron i båter. Finhakk dill [½ pose, 2P]. Bland dill og rømme [½ pakke, 2P]. Tilsett en skvett sitronsaft og krydre med en klype salt* og pepper*.
Anrett fisk, poteter, appelsinsalat og dressing på tallerkener. Press en skvett sitronsaft over fisken og legg resterende sitronbåter på siden. TIPS: Fisken er filetert, men små bein kan forekomme.