topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panert torsk

Panert torsk

med vårløksblandet potetmos og ovnsbakte grønnsaker

Panert torsk med vårløksblandet potetmos og ovnsbakte grønnsaker.

Tags:
Under 650 kcal
Barnevennlig
Allergener:
Fisk
Gluten
Hvete
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Torsk

(Inneholder Fisk)

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

500 g

Bakepotet

1 stk

Vårløk

2 stk

Tomat

1 stk

Squash

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

½ pose

Dill

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Melk (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

1 stk

Egg (steg 4)

1 ss

Hvetemel (steg 4)

½ ts

Salt (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier652 kcal
Energi (kj)2727 kj
Fett21.6 g
Mettet fett5.8 g
Karbohydrater71.7 g
Sukker12.7 g
Protein40.6 g
Natrium0.1 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Lag potetmos
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Kok opp en kjele med saltet* vann*. Skrell og skjær potet i 2 cm biter. Kok poteter i 11-13 min, til møre. Hell av vannet. Tilsett melk* [2 ss | 4 ss] og salt* [½ ts | 1 ts], og mos potetene med en potetmoser eller gaffel. Tilsett en klatt smør* og en klype pepper* om ønskelig.

Stek grønnsaker
2

Skjær tomat og squash i 2 cm biter. Fordel tomat og squash på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje* [½ ss | 1 ss] og krydre med salt* [½ ts| 1 ts] og en klype pepper*. Stek i 15-17 min, til møre og lett forkullet.

Lag dressing
3

Skjær vårløk i tynne skiver. Finhakk dill [½ pose, 2P]. Bland dill, yoghurt og en klype salt* i en skål. Sett til side til servering. Bland vårløk med potetmosen. La hvile under lokk til servering.

Panér fisk
4

Bland panko, Mamas Favoritt og en klype salt* og pepper* i en skål. Visp egg* [1 stk | 2 stk] i en annen skål. Tilsett hvetemel* [1 ss | 2 ss] til en tredje skål. Klapp fisk tørr med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt* og pepper*. Dypp fisk først i mel, så i egg og til slutt i panko. Press pankoen litt fast. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Stek fisk
5

Varm opp nok olivenolje* til å dekke bunnen til en stekepanne på middels høy varme. Stek fisk i 3-4 min på hver side, til gjennomstekt.

Server
6

Anrett potetmos og stekte grønnsaker på tallerkener. Legg fisk ved siden av. Topp med yoghurtdressing.