Panert torsk med vårløksblandet potetmos og ovnsbakte grønnsaker.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Torsk
(Inneholder Fisk)
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
500 g
Bakepotet
1 stk
Vårløk
2 stk
Tomat
1 stk
Squash
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
½ pose
Dill
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
2 ss
Melk (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
1 stk
Egg (steg 4)
1 ss
Hvetemel (steg 4)
½ ts
Salt (steg 2)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Kok opp en kjele med saltet* vann*. Skrell og skjær potet i 2 cm biter. Kok poteter i 11-13 min, til møre. Hell av vannet. Tilsett melk* [2 ss | 4 ss] og salt* [½ ts | 1 ts], og mos potetene med en potetmoser eller gaffel. Tilsett en klatt smør* og en klype pepper* om ønskelig.
Skjær tomat og squash i 2 cm biter. Fordel tomat og squash på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje* [½ ss | 1 ss] og krydre med salt* [½ ts| 1 ts] og en klype pepper*. Stek i 15-17 min, til møre og lett forkullet.
Skjær vårløk i tynne skiver. Finhakk dill [½ pose, 2P]. Bland dill, yoghurt og en klype salt* i en skål. Sett til side til servering. Bland vårløk med potetmosen. La hvile under lokk til servering.
Bland panko, Mamas Favoritt og en klype salt* og pepper* i en skål. Visp egg* [1 stk | 2 stk] i en annen skål. Tilsett hvetemel* [1 ss | 2 ss] til en tredje skål. Klapp fisk tørr med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt* og pepper*. Dypp fisk først i mel, så i egg og til slutt i panko. Press pankoen litt fast. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Varm opp nok olivenolje* til å dekke bunnen til en stekepanne på middels høy varme. Stek fisk i 3-4 min på hver side, til gjennomstekt.
Anrett potetmos og stekte grønnsaker på tallerkener. Legg fisk ved siden av. Topp med yoghurtdressing.