Hjemmelaget remulade smaker mye bedre enn den kjøpte. I dagens oppskrift serverer vi panert torsk med nydelig, hjemmelaget remulade og pommes frites. Retten friskes opp med en herlig eple- og fennikelsalat med sitron som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
½ stk
Sitron
1 stk
Eple
½ stk
Fennikel
1 pose
Dill
250 g
Torsk
(Inneholder Fisk)
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
4 g
Hvitløksflørt
½ g
Oregano, tørket
7.5 g
Sennep
(Inneholder Sennep)
½ ts
Sukker (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
2 ss
Hvetemel (steg 4)
1 stk
Egg (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
¼ ts
Sukker (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrellet) til 1 cm tynne pommes frites. Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir.
Bland med en skvett olivenolje, oregano [1/2 pose, 2P], en klype salt og pepper, og bland godt.
Stek i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
I mellomtiden, skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.
Skjær eple i små terninger.
Skjær fennikel [1/2 stk, 2P] i tynne, halve skiver.
Finhakk dill.
Bland olivenolje [1 ss | 2 ss], en skvett sitronsaft, sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.
Tilsett fennikel og eple, og la marinere til servering.
Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en annen dyp tallerken.
Bland panko og Hvitløksflørt i en tredje dyp tallerken.
Tørk torsk med kjøkkenpapir, og krydre med en klype salt.
Vend torsk i mel, deretter i egg og til slutt i panko paneringsmel.
TIPS: Bruk 2 ss melk hvis du ikke har egg.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek fisk i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
I mellomtiden, bland majones og sennep [1/2 pakke, 2P] med dill, sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype salt i en liten skål.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Anrett torsk, pommes frites og eple- og fennikelsalat på tallerkener.
Server med remulade.