Her frister vi med en spennende oppskrift med masse smak og farge! Vi panerer reker og steker dem sprøe og gode. Samtidig koker vi ris og blander en sterk mangosalat med lime og chili. Alt toppes med asiatisk majones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr, Sulfitter Kan inneholde Melk, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Sesam, Fisk, Bløtdyr)
50 g
Asiatisk majones
(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)
½ stk
Lime
1 stk
Rød chili
½ stk
Mango
150 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
(Kan inneholde Selleri)
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Sulfitter, Hvete, Gluten)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Hvetemel (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
½ stk
Egg (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 12 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk til servering.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Fjern frøene og skjær chili i tynne skiver.
Skrell og skjær mango [1/2 stk, 2P] i 1 cm biter.
Bland strimlet salat, mango og halvparten av chili i en stor skål. Tilsett en stor skvett limesaft og en klype salt og pepper. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig. Sett til side.
TIPS: Liker du ikke sterk mat, redusér eller fjern chili.
Klapp reker tørr med kjøkkenpapir.
Legg reker i en skål og bland inn hvetemel [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor klype pepper.
Knekk egg [1 stk | 2 stk] i en annen skål, og rør inn sammen med reker.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme. Rett før steking, bland panko med reker slik at reker dekkes jevnt.
Stek reker i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte. Vær forsiktig når du snur rekene.
TIPS: Det gjør ikke noe om litt panko faller av i pannen, strø det over rekene til slutt.
TIPS: Rekene er ferdige når de er matte i midten.
Rør opp ris med en gaffel.
Anrett ris og salat i dype tallerkener. Topp med reker.
Press en skvett limesaft over og drypp over asiatisk majones.
Pynt med resterende chili om ønskelig.