Pankopanert sei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pankopanert sei

Pankopanert sei

med ovnsbakte potetbåter og mangosalat

En herlig oppskrift på pankopanert sei med sprø potetbåter. Når potetene er i ovnen, har vi tid til å blande en spennende mangosalat som får sødme av mango, sprøhet av kål og syrlighet av sitron. Vi serverer panert fisk, potetbåter og grønnsaker med svart sesammajones.

Tags:
Barnevennlig
Melkefri
Allergener:
Gluten
Sesam
Soya
Hvete
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g

Vegansk sesammajones

(Inneholder Gluten, Sesam, Soya, Hvete)

1 stk

Lime

½ stk

Rød chili

½ stk

Mango

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

250 g

Sei

(Inneholder Fisk)

500 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til fisk

2 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til panering

1

Egg til panering

¼ ts

Salt til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier624 kcal
Energi (kj)2612 kj
Fett18.4 g
Mettet fett2.3 g
Karbohydrater81.6 g
Sukker16.9 g
Protein34.3 g
Natrium269.3 mg

Framgangsmåte

Lag potetbåter
1

Sett ovnen på 240°/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm båter.

Fordel potetbåter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.

Bak i 25-30 min, eller til gylne.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skjær lime i båter.

Fjern frøene og skjær chili i tynne skiver.

Skrell mango og skjær i 1 cm terninger.

Paner fisk
3

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.

Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en stor skål.

Pisk egg i en ny skål.

Bland panko og salt i en tredje skål.

Vend fisk først i mel, deretter i egg og til slutt i panko. Sett til side på en tallerken.

Stek fisk
4

Når potetbåtene har 5 min igjen i ovnen, varm opp nok olivenolje til å dekke en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek fisk i 2-3 min på hver side, til gyllen og gjennomstekt. Vend forsiktig.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Lag mangosalat
5

I mellomtiden, bland en skvett limesaft, salt og en klype pepper i en stor skål. Tilsett strimlet salat og mango og bland godt. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Server
6

Anrett potetbåter, mangosalat og panert sei på tallerkener.

Topp med chili (om ønskelig).

Server resterende limebåter og svart sesammajones på siden.