Ukens fiskemiddag er alt annet enn kjedelig! Vi panerer sei i og steker den sprø og gyllen. Tilbehøret i dag er smakfull hvitløksris, stekt brokkoli og gulrot, hjemmesyltet agurk og svart sesammajones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
50 g
Vegansk sesammajones
(Inneholder Gluten, Sesam, Soya, Hvete)
150 g
Jasminris
1 stk
Hvitløk
250 g
Brokkoli
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Agurk
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
250 g
Sei
(Inneholder Fisk)
1 stk
Gulrot
½ ss
Olje til ris
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
½ ts
Sukker til sylting
1 ss
Vann til sylting
¼ ts
Salt til grønnsaker
2 dl
Mel til panering
¼ ts
Salt til panering
1
Egg til panering
¼ ts
Salt til fisk
1 ss
Olje til steking
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje i en kjele på middels varme.
Stek hvitløk i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!
I mellomtiden, skjær agurk i tynne skiver.
Bland hvitvinseddik, sukker, vann og en klype salt i en liten skål. Vend inn agurk og sett til side.
Hell ut væske rett før servering.
Skjær brokkoli med stilk (skrell om nødvendig) i 1 cm biter.
Skjær gulrot (uskrelt) i tynne halvmåner.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt og en klype pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 10-12 min, eller til mørt.
Bland hvetemel, salt og pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg i en ny dyp tallerken.
Tilsett panko i en tredje dyp tallerken.
Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt.
Vend fisk i hvetemel, deretter i egg og til slutt i panko.
TIPS: Har du ikke egg, kan du bruke 2 ss melk.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek fisk i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.
Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Anrett hvitløksris i dype tallerkener og topp med ovnsbakte grønnsaker, fisk og syltet agurk.
Drypp over svart sesammajones.