I dag skal vi lage en nydelig og mør biff med ostegratinerte poteter og brokkoli. Vi skal også lage ovnsbakte gulrøtter. I stedet for saus, går vi for en smakfull estragondipp som binder retten sammen.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pose
Estragon
1 stk
Sjalottløk
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
250 g
Brokkoli
300 g
Storfe mørbrad
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
3 stk
Gulrot
7.5 g
Sennep
(Inneholder Sennep)
1 stk
Sitron
400 g
Småpoteter
¼ ts
Salt til kjøtt
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til grønnsaker
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Ta kjøtt ut av kjøleskapet for å oppnå romtemperatur. Krydre hver side med salt..
Del poteter i to.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min.
I mellomtiden, skjær brokkoli og stilk i 2 cm biter.
Del gulrot (uskrelt) i to på langs.
Fordel gulrot på et nytt stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 10-15 min, til møre.
Når potetene har 10 min igjen, fordel brokkoli på stekebrettet. Drypp over en skvett olivenolje og strø over finrevet ost. Bak i ovnen til osten er gyllen.
Skjær sitron i båter.
Finhakk sjalottløk og estragon.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme.
Stek sjalottløk i 1-2 min. Sett til side i en skål.
Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på høy varme.
Stek kjøtt i 1 min på hver side. Senk varmen litt og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium-rare.
Pakk kjøtt inn i folie og la hvile. Kjøttet vil fortsette å steke litt i folien.
I mellomtiden, bland sjalottløk, sennep, majones, halvparten av estragon og en klype salt og pepper i en skål.
TIPS: Stek biffen i ytterligere 1-2 min for godt stekt.
Skjær biff i skiver.
Anrett biff, gulrot og ovnsbakte grønnsaker og poteter på tallerkener.
Topp gulrot med resterende estragon og en skvett sitronsaft.
Topp biff med en klatt bearnaisedip og server resten på siden.