Pannestekt biff og estragondipp
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekt biff og estragondipp

Pannestekt biff og estragondipp

med gulrøtter og ostegratinert brokkoli

I dag skal vi lage en nydelig og mør biff med ostegratinerte poteter og brokkoli. Vi skal også lage ovnsbakte gulrøtter. I stedet for saus, går vi for en smakfull estragondipp som binder retten sammen.

Tags:
Hvetefri
Under 50g karbo
Allergener:
Egg
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pose

Estragon

1 stk

Sjalottløk

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

250 g

Brokkoli

300 g

Storfe mørbrad

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

3 stk

Gulrot

7.5 g

Sennep

(Inneholder Sennep)

1 stk

Sitron

400 g

Småpoteter

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til kjøtt

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til grønnsaker

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier649 kcal
Energi (kj)2713 kj
Fett26.8 g
Mettet fett5.7 g
Karbohydrater49.7 g
Sukker17.1 g
Protein47.2 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Ta kjøtt ut av kjøleskapet for å oppnå romtemperatur. Krydre hver side med salt..

Del poteter i to.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min.

Bak gulrøtter
2

I mellomtiden, skjær brokkoli og stilk i 2 cm biter.

Del gulrot (uskrelt) i to på langs.

Fordel gulrot på et nytt stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 10-15 min, til møre.

Gratiner brokkoli
3

Når potetene har 10 min igjen, fordel brokkoli på stekebrettet. Drypp over en skvett olivenolje og strø over finrevet ost. Bak i ovnen til osten er gyllen.

Forbered råvarer
4

Skjær sitron i båter.

Finhakk sjalottløk og estragon.

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme.

Stek sjalottløk i 1-2 min. Sett til side i en skål.

Stek biff
5

Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på høy varme.

Stek kjøtt i 1 min på hver side. Senk varmen litt og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium-rare.

Pakk kjøtt inn i folie og la hvile. Kjøttet vil fortsette å steke litt i folien.

I mellomtiden, bland sjalottløk, sennep, majones, halvparten av estragon og en klype salt og pepper i en skål.

TIPS: Stek biffen i ytterligere 1-2 min for godt stekt.

Server
6

Skjær biff i skiver.

Anrett biff, gulrot og ovnsbakte grønnsaker og poteter på tallerkener.

Topp gulrot med resterende estragon og en skvett sitronsaft.

Topp biff med en klatt bearnaisedip og server resten på siden.