Denne retten er perfekt når du skal invitere noen på middag, eller hvis du vil kose deg litt ekstra i hverdagen. Vi skal steke en mør biff, før vi topper den med karamellisert løksaus med balsamico og rødvinssaus. Tilbehøret i dag er rosmarinkrydrede poteter og en saftig pæresalat med gresskarkjerner.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Ytrefilet av storfe
½ stk
Løk
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
500 g
Poteter
1 stk
Rosmarin
60 g
Rødvinssaus
(Inneholder Sulfitter)
½ stk
Pære
40 g
Ruccola
20 g
Honning- og sennepsdressing
(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)
1 pakke
Gresskarkjerner
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
¼ ts
Salt (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
1 dl
Vann (steg 4)
½ ts
Sukker (steg 4)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Ta kjøtt ut av kjøleskapet. Krydre hver side med en klype salt.
Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm biter. Finhakk rosmarin.
Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts], en klype pepper og rosmarin. Drypp over en skvett olivenolje. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-30 min.
Skjær løk [1/2 stk, 2P] i tynne, halve skiver.
Fjern kjernen og skjær pære [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.
Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme.
Rist gresskarkjerner i 3-4 min. Overfør til en skål og sett til side.
Varm opp stekepannen på høy varme og tilsett en skvett olivenolje.
Brun kjøtt i 1 min på hver side. Senk varmen litt, og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium rå. Pakk kjøttet inn i folie, og la hvile frem til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler.
TIPS: Stek kjøttet i ytterligere 1-2 min om du ønsker det bedre stekt.
Varm opp stekepannen på middels varme og tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss].
Stek løk i 5-6 min under omrøring.
Tilsett balsamico, soyasaus [1/2 pakke, 2P], vann [1 dl | 2 dl] og sukker [1/2 ts | 1 ts]. Kok i 3-5 min, eller til mørk og lett tyknet.
Tilsett rødvinssaus, resterende kraft fra kjøttet og en klype pepper. Rør godt.
Legg ruccola, gresskarkjerner, honning- og sennepsdressing, pære og en klype salt i en skål. Bland sammen rett før servering.
Skjær biff i skiver og anrett på tallerkener. Hell over saus.
Server salat og poteter ved siden av.