I dag inviterer vi til en god dose hverdagsluksus. Det er bare å glede seg til en saftig, pannestekt biff, og tilbehør vi har viet mye oppmerksomhet og kjærlighet til. Vi skal skape restaurantatmosfæren med hvitløks- og persillepoteter, karamelliserte løk og en vidunderlig honning- og sennepssalat med ruccola, ost og eple.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Ytrefilet av storfe
½ pose
Bladpersille
500 g
Poteter
70 g
Ruccola
20 g
Mandler
(Inneholder Nøtter)
1 pose
Timian
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
2 stk
Sjalottløk
20 g
Italiensk hardost, flak
(Inneholder Melk)
20 g
Honning- og sennepsdressing
(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)
½ stk
Eple
½ stk
Sitron
1 stk
Hvitløk
2 ss
Smør (steg 5)
¼ ts
Sukker (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Ta smør [2 ss | 4 ss] og biff ut av kjøleskapet. Krydre hver side av biff med en klype salt.
Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm båter. Overfør til et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i 25-30 min.
Når potetene har 10 min igjen, legg hvitløksfedd på stekebrettet og stek ut tiden.
Finhakk sjalottløk. Finhakk persille [½ pose, 2P].
Grovhakk mandler. Del sitron i to.
Fjern kjernen og skjær eple [½ stk, 2P] i tynne skiver.
Plukk og finhakk timianblader. Skyll ruccola.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme.
Rist mandler i 2-4 min. Overfør til en skål.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i stekepannen på middels varme.
Stek sjalottløk og timian i 5-6 min.
Rør inn sukker [¼ ts | ½ ts], en skvett sitronsaft og en klype salt, og stek i ytterligere 2-3 min, eller til karamellisert. Overfør til en skål.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme.
Brun biff i 1 min på hver side. Senk temperaturen litt og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium rå. Pakk kjøttet inn i folie og la hvile frem til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler.
TIPS: Stek kjøtt i ytterligere 1-2 min om du ønsker det mer stekt.
Hell honning- og sennepsdressing i en skål. Tilsett ruccola, mandler, italiensk hardost, eple og en klype salt. Rør godt rett før servering.
Tilsett smør [2 ss | 4 ss] og en stor klype pepper i skålen med karamellisert løk.
Klem hvitløk ut av skallet med en skje og mos til puré.
Bland med poteter og persille på stekebrettet.
Anrett biff, salat og poteter på tallerkener.
Topp biff med karamellisert løk.
Server en klatt majones ved siden av potetene.