Her har vi den perfekte oppskriften til ekte helgekos. Vi kan friste med en nydelig mør biff som vi steker i pannen, servert med en kremet peppersaus med hvitløk, rosmarinkrydrede potetbåter og en saftig rødkålssalat med eple og valnøtter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Ytrefilet av storfe
500 g
Poteter
½ stk
Rosmarin
75 g
Rødkål
25 g
Tyttebærsyltetøy
6 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
½ stk
Eple
20 g
Valnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Peanøtter)
2 g
Grovmalt pepper
1 stk
Hvitløk
100 g
Brun Saus
(Inneholder Melk)
½ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
½ dl
Vann (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
2 ss
Vann (steg 5)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Ta biff ut av kjøleskapet. Krydre hver side med en klype salt.
Plukk og finhakk rosmarinblader [½ stilk, 2P].
Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm båter.
Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Krydre med rosmarin, salt [½ ts | 1 ts] og en klype pepper. Hell over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne.
Bland tyttebærsyltetøy [½ pakke, 2P], balsamico [½ pakke, 2P] og salt [¼ ts | ½ ts] i en kjele. Kok opp på middels høy varme.
Tilsett rødkål og vann [½ dl | 1 dl]. Senk til middels lav varme og la småkoke i 15 min.
Fjern kjernen og skjær eple [½ stk, 2P] i tynne skiver.
Grovhakk valnøtter.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland eple med rødkålen når den er ferdig.
Når potetene har 10 min igjen, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.
Brun biff i 1 min på hver side. Senk varmen litt og stek i 1-2 min mer på hver side for medium rå.
Pakk inn kjøttet i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler.
TIPS: Stek biffen i 1-2 min til om du ønsker det mer stekt.
Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i stekepannen på middels lav varme. La kraften fra kjøttet ligge i pannen.
Tilsett grovmalt pepper og hvitløk, og stek i ca. 30 sek.
Tilsett vann [2 ss | 4 ss] og skrap opp det som eventuelt sitter fast i pannen. Tilsett brun saus og en klype salt. Kok i 1-2 min, eller til tyknet. Rør inn eventuell kraft fra kjøttet i folien.
Skjær kjøtt i skiver.
TIPS: Tilsett mer vann hvis sausen blir for tykk.
Anrett poteter og biff på tallerkener.
Legg rødkål og eple ved siden av og topp med valnøtter.
Hell peppersaus over biffen.