Pannestekt biff og kremet rødvinssaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekt biff og kremet rødvinssaus

Pannestekt biff og kremet rødvinssaus

med hasselbackpoteter og pæresalat

Denne retten skjemmer bort alle rundt spisebordet og skaper en atmosfære av velfortjent beroligende hverdagsluksus og en følelse av å være på restaurant. Men frykt ikke – retten er så enkel å lage! Vi lager saftig pannestekt biff, hasselbackpoteter penslet med smør, salat med ruccola og pære og en kremet rødvinssaus. Vi pynter med ristede gresskarkjerner og et dryss persilleblad.

Allergener:
Sulfitter
Melk
Soya
Gluten
Bygg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Ytrefilet av storfe

500 g

Poteter

1 pose

Bladpersille

60 g

Rødvinssaus

(Inneholder Sulfitter)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

½ stk

Worcestersaus

(Inneholder Soya, Gluten, Bygg, Sennep)

40 g

Ruccola

1 stk

Pære

6 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

10 g

Gresskarkjerner

(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 4)

2 ss

Smør (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier852 kcal
Energi (kj)3563 kj
Fett48.8 g
Mettet fett20.7 g
Karbohydrater61.8 g
Sukker15.3 g
Protein43.4 g
Natrium74.3 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Forbered hasselbackpoteter
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Ta kjøtt ut av kjøleskapet for å oppnå romtemperatur. Krydre med en klype salt. 

Legg et par poteter på rekke mellom to tresleiver (se bilde). 

Skjær små kutt i alle potetene, uten å skjære helt gjennom. 

Ovnsbak poteter
2

Overfør potetene til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt og legg med skjært side opp.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og møre.

Pensle hver potet med smør [2 ss | 4 ss], og bak i ytterligere 4-5 min. Legg gresskarkjerner på den andre siden av stekebrettet.

Lag salat
3

I mellomtiden, skyll ruccola.

Del pære i to, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.

Bland balsamico [1/2 pose, 2P], olivenolje [1 ss | 2 ss] og en klype salt og pepper i en mellomstor skål. Rett før servering, vend inn ruccola og pære. 

Stek kjøtt
4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøtt i 3-4 min på hver side, eller til brunet. Pakk kjøtt inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler.

TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min for godt stekt. 

Lag saus
5

Mens kjøttet hviler, varm opp stekepannen på middels høy varme.

Tilsett en skvett vann til pannen slik at den avkjøles litt. Tilsett worcestersaus [1/2 pose, 2P], rødvinssaus og matfløte. La putre i 1-2 min, eller til sausen begynner å tykne.

Tilsett eventuell kraft fra kjøttet og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. 

Server
6

Anrett kjøtt, hasselbackpoteter og ruccolasalat på tallerkener.

Hell kremet rødvinssaus over kjøttet.

Pynt salat med ristede gresskarkjerner.

Plukk persilleblad og dryss over retten.