En virkelig herlig alt-i-en rett, med masse smak og struktur. Vi koker couscous med gulrot, hvitløk og grønnsaksbuljong. Samtidig steker vi kikerter med lekre krydderier. Vi blander couscous og kikerter med paprika, agurk, rødløk og persille til en helt nydelig salat. Vi topper det med avokado, pannestekt halloumi og en mild sitrondressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
100 g
Couscous
(Inneholder Gluten, Hvete)
4 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Kikerter
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Hvitløk
200 g
Halloumi
1 stk
Avokado
½ stk
Rødløk
1 pose
Bladpersille
1 stk
Sitron
1 pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
1 stk
Paprika
1 stk
Agurk
1 stk
Gulrot
2.5 dl
Vann (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
Riv gulrot (uskrellet). Press eller finhakk hvitløk. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en mellomstor kjele på middels høy varme. Tilsett gulrot og hvitløk, og stek i 2-3 min. Tilsett vann [2,5 dl | 5 dl] og grønnsaksbuljong, og kok opp. Tilsett couscous og rør godt. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 5 min, eller til vannet er absorbert.
Hell væsken av kikerter og legg dem i en skål. Bland kikerter med Ay Cajun-ba og en klype salt* og pepper*. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kikerter i 5 min. Overfør til en skål.
Fjern frøene og skjær paprika i 1 cm store biter. Grovhakk agurk. Finhakk persille. Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Skjær avokado på langs. Ta innmaten ut med en skje og skjær i 1 cm store biter. Bland paprika, agurk, rødløk og persille (spar litt til pynt) i skålen med kikerter. Tilsett en skvett olivenolje*, og krydre med salt* og pepper*. Bland forsiktig.
Skjær halloumi i 1/2 cm tynne skiver. Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek halloumi i 2 min på hver side, til gylne. Riv sitronskall fint og skjær sitron i båter. Bland halvparten av sitronskallet med rømme [1/2 pakke, 2P] i en skål. Krydre med salt*og pepper*. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.
Rør couscous inn i skålen med kikertsalat med en gaffel sammen med resterende sitronskall.
Fordel kikertsalat i dype tallerkener. Topp med avokado og halloumi. Pynt med persille og server sitronbåter og sitrondressing på siden.