Pannestekt havabbor og gressløk-mornaysaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekt havabbor og gressløk-mornaysaus

Pannestekt havabbor og gressløk-mornaysaus

med urtepoteter og ovnsbakt kål

Her er en smakfull fiskerett som hele familien kommer til å elske. Vi kan friste med pannestekt havabbor med en fløyelsmyk mornaysaus med gressløk. Som tilbehør kan vi by på tradisjonelle kokte poter med en liten vri – potetene er vendt i persillesmør med karamelliserte sjalottløk. Vi serverer også ovnsbakt spisskål drysset med italiensk ost og ristede pinjekjerner.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Fisk
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Havabbor

(Inneholder Fisk)

100 g

Mornaysaus

(Inneholder Melk)

1 pose

Gressløk

2 stk

Hvitløk

500 g

Poteter

1 stk

Sjalottløk

1 pose

Bladpersille

½ stk

Sitron

30 g

Salatblanding

200 g

Spisskål

10 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Sukker (steg 3)

2 ss

Smør (steg 5)

½ dl

Vann (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier760 kcal
Energi (kj)3178 kj
Fett41.2 g
Mettet fett17.3 g
Karbohydrater54.4 g
Sukker7.2 g
Protein44.3 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Kok opp saltet vann i en mellomstor kjele.

Ta smør ut av kjøleskapet slik at det kan bli mykt.

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm biter. Kok potet i 12-15 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv.

Hell av vannet. Smak til med en klype salt og pepper og sett til side under lokk.

Ovnsbak spisskål
2

I mellomtiden, skjær spisskål i båter (1 per person).

Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.

Bak i ovnen i 15 min, eller til gjennomvarmet og gyllen brun, men med litt tyggemotstand.

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist pinjekjerner i 2-3 min, eller til gylne. Sett til side i en skål. 

Karamelliser løk
3

I mellomtiden, finhakk sjalottløk. Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen på middels varme. Stek sjalottløk i 2-3 min, eller til mykt.

Tilsett sukker [1/4 ts | 1/2 ts], en skvett sitronsaft og en klype salt. Rør godt og stek i 2-3 min, eller til karamellisert. Sett til side for avkjøling i en skål.

Mens løk steker, finhakk persille og gressløk. Finhakk eller press hvitløk.

Skyll salatblanding [1/2 pose, 2P].

Stek fisk
4

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre begge sider med en klype salt og pepper.

Tilsett en skvett olivenolje i stekepannen og varm opp på middels høy varme.

Stek fisk med skinnsiden ned i 3-4 min, eller til skinnet er gyllent og sprøtt.

Snu fisk forsiktig og stek videre i 1 min. Sett til side på en tallerken.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet flaker seg og får en matt farge på innsiden.

Lag saus
5

Avkjøl stekepannen og vask den. Varm den deretter opp med olivenolje [1/2 ss | 1 ss] på middels varme.

Stek hvitløk i 30 sek, eller til velduftende.

Rør inn mornaysaus, gressløk, vann [1/2 dl | 1 dl] og en klype salt og pepper. Varm opp, ca. 1 min.

Mos smør [2 ss | 4 ss], persille og en klype salt og pepper sammen med sjalottløk med en gaffel. Rett før servering, bland sjalottløk- og persillesmør sammen med potetene.

Server
6

Anrett poteter og fisk på tallerkener. Hell saus over fisken.

Anrett salatblanding som en "seng" og legg spisskål over. Topp spisskål med finrevet ost og ristede pinjekjerner.