Pannestekt havabbor og mornaysaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekt havabbor og mornaysaus

Pannestekt havabbor og mornaysaus

med urtepoteter og ovnsbakt kål

Her er en smakfull fiskerett som hele familien kommer til å elske. Vi kan friste med pannestekt havabbor med en fløyelsmyk mornaysaus med gressløk. Som tilbehør kan vi by på tradisjonelle kokte poter med en liten vri – potetene er vendt i persillesmør med karamelliserte sjalottløk. Vi serverer også ovnsbakt spisskål drysset med italiensk ost og ristede pinjekjerner.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Fisk
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Havabbor

(Inneholder Fisk)

100 g

Mornaysaus

(Inneholder Melk)

1 pose

Gressløk

2 stk

Hvitløk

500 g

Poteter

1 stk

Sjalottløk

1 pose

Bladpersille

½ stk

Sitron

30 g

Salatblanding

200 g

Spisskål

10 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Sukker (steg 3)

2 ss

Smør (steg 5)

½ dl

Vann (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier760 kcal
Energi (kj)3178 kj
Fett41.2 g
Mettet fett17.3 g
Karbohydrater54.7 g
Sukker7.2 g
Protein44.3 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Kok opp saltet vann i en mellomstor kjele.

Ta smør ut av kjøleskapet slik at det kan bli mykt.

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm biter. Kok potet i 12-15 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv.

Hell av vannet. Smak til med en klype salt og pepper og sett til side under lokk.

Ovnsbak spisskål
2

I mellomtiden, skjær spisskål i båter (1 per person).

Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.

Bak i ovnen i 15 min, eller til gjennomvarmet og gyllen brun, men med litt tyggemotstand.

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist pinjekjerner i 2-3 min, eller til gylne. Sett til side i en skål. 

Karamelliser løk
3

I mellomtiden, finhakk sjalottløk. Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen på middels varme. Stek sjalottløk i 2-3 min, eller til mykt.

Tilsett sukker [1/4 ts | 1/2 ts], en skvett sitronsaft og en klype salt. Rør godt og stek i 2-3 min, eller til karamellisert. Sett til side for avkjøling i en skål.

Mens løk steker, finhakk persille og gressløk. Finhakk eller press hvitløk.

Skyll salatblanding [1/2 pose, 2P].

Stek fisk
4

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre begge sider med en klype salt og pepper.

Tilsett en skvett olivenolje i stekepannen og varm opp på middels høy varme.

Stek fisk med skinnsiden ned i 3-4 min, eller til skinnet er gyllent og sprøtt.

Snu fisk forsiktig og stek videre i 1 min. Sett til side på en tallerken.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet flaker seg og får en matt farge på innsiden.

Lag saus
5

Avkjøl stekepannen og vask den. Varm den deretter opp med olivenolje [1/2 ss | 1 ss] på middels varme. Stek hvitløk i 30 sek, eller til velduftende. Rør inn mornaysaus, gressløk, vann [1/2 dl | 1 dl] og en klype salt og pepper. Varm opp, ca. 1 min.

Mos smør [2 ss | 4 ss], persille og en klype salt og pepper sammen med sjalottløk med en gaffel. Rett før servering, bland sjalottløk- og persillesmør sammen med potetene.

Server
6

Anrett poteter og fisk på tallerkener. Hell saus over fisken.

Anrett salatblanding som en "seng" og legg spisskål over. Topp spisskål med finrevet ost og ristede pinjekjerner.