Her er en smakfull fiskerett som hele familien kommer til å elske. Vi kan friste med pannestekt havabbor med en fløyelsmyk mornaysaus med gressløk. Som tilbehør kan vi by på tradisjonelle kokte poter med en liten vri – potetene er vendt i persillesmør med karamelliserte sjalottløk. Vi serverer også ovnsbakt spisskål drysset med italiensk ost og ristede pinjekjerner.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Havabbor
(Inneholder Fisk)
100 g
Mornaysaus
(Inneholder Melk)
1 pose
Gressløk
2 stk
Hvitløk
400 g
Småpoteter
1 stk
Sjalottløk
1 pose
Bladpersille
½ stk
Sitron
30 g
Salatblanding
200 g
Spisskål
10 g
Pinjekjerner
(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Sukker (steg 3)
2 ss
Smør (steg 5)
½ dl
Vann (steg 5)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Kok opp saltet vann i en mellomstor kjele.
Ta smør ut av kjøleskapet slik at det kan bli mykt.
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm biter. Kok potet i 12-15 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv.
Hell av vannet. Smak til med en klype salt og pepper og sett til side under lokk.
I mellomtiden, skjær spisskål i båter (1 per person).
Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bak i ovnen i 15 min, eller til gjennomvarmet og gyllen, men med litt tyggemotstand.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Rist pinjekjerner i 2-3 min, eller til gylne. Sett til side i en skål.
I mellomtiden, finhakk sjalottløk. Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen på middels varme. Stek sjalottløk i 2-3 min, eller til mykt.
Tilsett sukker [1/4 ts | 1/2 ts], en skvett sitronsaft og en klype salt. Rør godt og stek i 2-3 min, eller til karamellisert. Sett til side for avkjøling i en skål.
Mens løk steker, finhakk persille og gressløk. Finhakk eller press hvitløk.
Skyll salatblanding [1/2 pose, 2P].
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre begge sider med en klype salt og pepper.
Tilsett en skvett olivenolje i stekepannen og varm opp på middels høy varme.
Stek fisk med skinnsiden ned i 3-4 min, eller til skinnet er gyllent og sprøtt.
Snu fisk forsiktig og stek videre i 1 min. Sett til side på en tallerken.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet flaker seg og får en matt farge på innsiden.
Avkjøl stekepannen og vask den. Varm den deretter opp med olivenolje [1/2 ss | 1 ss] på middels varme. Stek hvitløk i 30 sek, eller til velduftende. Rør inn mornaysaus, gressløk, vann [1/2 dl | 1 dl] og en klype salt og pepper. Varm opp, ca. 1 min.
Mos smør [2 ss | 4 ss], persille og en klype salt og pepper sammen med sjalottløk med en gaffel. Rett før servering, bland sjalottløk- og persillesmør sammen med potetene.
Anrett poteter og fisk på tallerkener. Hell saus over fisken.
Anrett salatblanding og legg spisskål over. Topp spisskål med finrevet ost og ristede pinjekjerner.