Ponzu er en vanlig saus i det japanske kjøkkenet, som smaker friskt av sitrusfrukten yuzu. Den passer perfekt til vår asia-inspirerte fiskerett. Vi steker hyse i pannen, og lar den godgjøre seg i en saus med ponzudressing, hvitløk og soyasaus. Samtidig ovnsbaker vi brokkoli og gulrot med sesamfrø for ekstra smak og sprøhet. Fisken og grønnsakene serveres på en seng av luftig jasminris, og toppes med ferskpresset limesaft.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
250 g
Brokkoli
1 stk
Gulrot
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)
1 stk
Vårløk
½ stk
Lime
1 stk
Hvitløk
15 ml
Ponzudressing
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten, Sulfitter)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
250 g
Hyse
(Inneholder Fisk)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
1 dl
Vann (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
1 ss
Smør (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjelen.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], senk til middels lav varme og l putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen koker.
Skjær brokkolibuketter og stilk i 2 cm store biter.
Skjær gulrot (uskrelt) i tynne skiver.
Legg grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, sesamfrø, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Bak i ovnen i 10-12 min, eller til møre.
I mellomtiden, del lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Finhakk eller press hvitløk.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Bland hvitløk, ponzudressing, soyasaus og vann [1 dl | 2 dl] i en liten skål.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.
Stek hyse i 2-3 min på den ene siden.
Snu og tilsett ponzusaus og smør [1 ss | 2 ss]. Stek videre i 1-2 min, til fisken er gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Anrett hyse, sesamgrønnsaker og ris i skåler.
Øs ponzusaus over fisk og dryss over vårløk.
Press limesaft over fisk og ris.