Pannestekt laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekt laks

Pannestekt laks

med sennepssaus og kokte pestopoteter

Hverdagsgourmet! Vi begynner med å koke poteter og steke laks. Deretter skal vi få frem smakene i en utsøkt saus, velkomponert av sennep, honning og fløte. Potetene blandes til slutt med sjalottløk og ruccola, og toppes med hjemmelaget persillepesto med italiensk ost.

Tags:
Rask
Under 50g karbo
Hvetefri
Allergener:
Melk
Sulfitter
Egg
Sennep
Selleri
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

1 stk

Sjalottløk

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

1 pose

Bladpersille

20 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)

40 g

Ruccola

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

300 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

1 stk

Sitron

400 g

Småpoteter

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til grønnsaker

2 ss

Olje til saus

1 ss

Olje til steking

1 ss

Smør til saus

3 ss

Melk til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1000 kcal
Energi (kj)4184 kj
Fett72.3 g
Mettet fett22.4 g
Karbohydrater43.2 g
Sukker10.5 g
Protein42.1 g
Natrium477 mg

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Kok opp saltet vann i en kjele. 
 
Skjær potet (uskrelt) i 3 cm biter. Kok i 12-15 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. 
 
Hell av vannet og krydre med en klype salt og pepper. Sett til side under lokk.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skyll ruccola. 
 
Finhakk eller press hvitløk. 
 
Finhakk persille. 
 
Skjær sitron i båter. 
 
Skjær sjalottløk i tynne skiver. 
 
Bland sjalottløk og salt i en liten skål.

Lag persillepesto
3

Bland persille, hvitløk, finrevet ost, en skvett sitronsaft og olivenolje i en annen liten skål.

Stek laks
4

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Tørk laks lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt. 

Stek med skinnet ned i 3-4 min. Snu og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt. 

Sett til side på en tallerken. Ikke vask pannen. 

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Lag saus
5

Varm opp pannen brukt til laks på middels varme, og smelt smør.

Tilsett honning- og sennepdressing, grønnsaksbuljong, matfløte og melk. Kok i 1-2 min, eller til gjennomvarm. 

Rett før servering, bland persillepesto med poteter. Bland inn sjalottløk og ruccola.

Server
6

Anrett laks og pestopoteter på tallerkener. 

Hell saus over laksen.