Pannestekt laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekt laks

Pannestekt laks

med sennepssaus og kokte pestopoteter

Hverdagsgourmet! Vi begynner med å koke poteter og steke laks. Deretter skal vi få frem smakene i en utsøkt saus, velkomponert av sennep, honning og fløte. Potetene blandes til slutt med sjalottløk og ruccola, og toppes med hjemmelaget persillepesto med italiensk ost.

Tags:
Hvetefri
Under 50g karbo
Rask
Allergener:
Melk
Sulfitter
Egg
Sennep
Selleri
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

1 stk

Sitron

1 stk

Sjalottløk

1 pose

Bladpersille

20 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)

40 g

Ruccola

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

300 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

400 g

Småpoteter

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til grønnsaker

2 ss

Olje til pesto

¼ ts

Salt til fisk

1 ss

Olje til steking

3 ss

Melk til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier944 kcal
Energi (kj)3950 kj
Fett66.1 g
Mettet fett18.4 g
Karbohydrater43.2 g
Sukker10.4 g
Protein42 g
Natrium477 mg

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Kok opp saltet vann i en kjele.
Kok potet i 12-15 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv.
Hell av vannet og krydre med en klype salt og pepper. Sett til side under lokk.

 

Forbered råvarer
2

 

I mellomtiden, skyll ruccola.

 

 

 

 

 

Finhakk eller press hvitløk.

 

 

 

 

 

Finhakk persille.

 

 

 

 

 

Skjær sitron i båter.

 

 

 

 

 

Skjær sjalottløk i tynne skiver.

 

 

 

 

 

Bland sjalottløk og salt i en liten skål.

 

Lag persillepesto
3

Bland persille, hvitløk, finrevet ost, en skvett sitronsaft og olivenolje i en annen liten skål.

Stek laks
4

 

Varm opp olivenolje i en storstekepanne på middels høy varme.

 

 

 

 

 

Tørk laks lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt.

 

 

 

 

 

Stek med skinnet ned i 3-4 min. Snu og stek videre i3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.

 

 

 

 

 

Sett til side på en tallerken. Ikke vask pannen.

 

 

 

 

 

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

 

Lag saus
5

 

Varm opp pannen brukt til laks på middels varme,og smelt smør.

 

 

 

 

 

Tilsett honning- og sennepdressing,grønnsaksbuljong, matfløte og melk. Kok i 1-2 min, ellertil gjennomvarm.

 

 

 

 

 

Rett før servering, bland persillepesto medpoteter. Bland inn sjalottløk og ruccola.

 

Server
6

 

Anrett laks og pestopoteter på tallerkener.

 

 

 

 

 

Hell saus over laksen.