Ukens fiskerett er alt annet enn kjedelig! Her har vi satt sammen en utsøkt kombinasjon av smakfulle og fargerike ingredienser. I kveld byr vi på perfekt stekt laks servert med ovnsbakte poteter og reddiker. Tilbehøret er en herlig sitron- og smørsaus og en kremet dressing med honning og sennep.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
500 g
Poteter
150 g
Reddiker
1 pose
Sukkererter
1 stk
Vårløk
1 stk
Sjalottløk
½ stk
Sitron
1 stk
Hvitløk
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 pose
Dill
½ pakke
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
20 g
Honning- og sennepsdressing
(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)
½ ss
Smør (steg 5)
1 dl
Vann (steg 5)
½ ss
Hvetemel (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) i 1 cm båter. Skjær stilk av reddiker og sukkererter.
Fordel poteter på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i ovnen i 25-35 min, til møre.
Når det er 10 min igjen av steketiden, legg sukkererter og reddiker på stekebrettet og bak i 8-10 min.
Finhakk sjalottløk.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.
Finhakk dill.
Finhakk eller press hvitløk.
Skjær vårløk i tynne skiver på skrått.
Bland creme fraiche [1/2 pakke, 2P], honning- og sennepsdressing og en klype salt og pepper i en skål.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Klapp laks tørr med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt på hver side.
Stek laks med skinnet ned i 3-4 min. Snu og stek i ytterligere 3-5 min, til gjennomstekt. Overfør til en tallerken og sett til side.
TIPS: Laksen er ferdig når den er matt på innsiden.
La stekepannen avkjøle seg litt, tørk av og varm opp på middels varme.
Tilsett smør [1/2 ss | 1 ss] og sjalottløk, og stek i 1-2 min, til mykt. Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 30 sek.
Tilsett vann [1 dl | 2 dl], grønnsaksbuljong, hvetemel [1/2 ss | 1 ss], en stor skvett sitronsaft og dill. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Kok i 3-4 min, eller til tyknet.
Anrett grønnsaker og laks på tallerkener.
Hell saus over laks og server dressing i en skål på siden.
Pynt med vårløk.