Gi fiskemåltidet en meksikansk vri med denne oppskriften! Vi pannesteker sei, og lar den godgjøre seg i en fyldig enchiladasaus med ekstra tomater. Fisken serverer vi med hvitløkskokt jasminris og en frisk salat med stek mais, gulrot og persille på siden.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Gulrot
150 g
Jasminris
1 stk
Hvitløk
1 pose
Bladpersille
100 g
Enchiladasaus
1 boks
Mais
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
250 g
Sei
(Inneholder Fisk)
1 stk
Tomat
½ ss
Olje til ris
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
½ ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
¼ ts
Salt til fisk
2 ss
Vann til saus
1 ss
Olje til steking
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje i en mellomstor kjele på middels høy varme.
Stek hvitløk i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett vann og kok opp.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Hell væske av mais.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek mais i 4-5 min, eller til lett brunet. Legg over i en mellomstor skål.
I mellomtiden, skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.
Grovhakk persille.
Bland gulrot, persille, olivenolje, salt og en klype pepper i skålen med mais. Sett til side.
Grovhakk tomat.
Bland enchiladasaus, tomat, Ay Cajun-ba, vann og en stor klype pepper i en mellomstor skål.
Tørk sei med kjøkkenpapir og krydre med salt.
Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek sei i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.
Tilsett enchiladasaus og la putre i 1 min, til noe tyknet.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Anrett ris, salat og sei på tallerkener.
Øs enchiladasaus over sei.