Fikk vi deg på kroken med vår deilige overskrift? Vi håper det, for denne retten byr på et hav av smaker! Vi steker sei i pannen, og lar den godgjøre seg i en fyldig basilikumsaus. Samtidig koker vi potet, som deretter vendes i smør. Som tilbehør lager vi en spennende salat med kål og gulrot vendt i en syrlig appensindressing. Dryss gresskarkjerner over, og vips, så står middagen klar!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
400 g
Småpoteter
1 stk
Gulrot
150 g
Kålblanding
1 stk
Appelsin
1 pakke
Gresskarkjerner
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 pose
Basilikum
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
250 g
Sei
(Inneholder Fisk)
1 ss
Smør (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 4)
1 ss
Smør (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
1 ss
Vann (steg 5)
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet og bland potet med smør [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og pepper. Sett til side under lokk.
I mellomtiden, halver appelsin.
Bland saft fra appelsin [2 ss | 4 ss], olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Tilsett gulrot og kålblanding i skålen med dressing, og sett til side.
Finhakk basilikum.
Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Varm opp smør [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek sei i 2-3 min på den ene siden.
Snu seifileter og tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], basilikum, grønnsaksbuljong, vann [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Stek videre i 2-3 min, eller til sei er gjennomstekt og saus har tyknet noe.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Anrett potet, sei og salat på tallerkener.
Øs resterende saus over fisk.
Dryss over gresskarkjerner.