Pannestekt sei i fyldig basilikumsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekt sei i fyldig basilikumsaus

Pannestekt sei i fyldig basilikumsaus

med kokt potet og kålsalat

Fikk vi deg på kroken med vår deilige overskrift? Vi håper det, for denne retten byr på et hav av smaker! Vi steker sei i pannen, og lar den godgjøre seg i en fyldig basilikumsaus. Samtidig koker vi potet, som deretter vendes i smør. Som tilbehør lager vi en spennende salat med kål og gulrot vendt i en syrlig appensindressing. Dryss gresskarkjerner over, og vips, så står middagen klar!

Tags:
Rask
Hvetefri
Allergener:
Melk
Selleri
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

400 g

Småpoteter

1 stk

Gulrot

150 g

Kålblanding

1 stk

Appelsin

1 pakke

Gresskarkjerner

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

1 pose

Basilikum

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

250 g

Sei

(Inneholder Fisk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 4)

1 ss

Smør (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

1 ss

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier681 kcal
Energi (kj)2851 kj
Fett37.2 g
Mettet fett18.3 g
Karbohydrater53.8 g
Sukker18.9 g
Protein31.5 g
Natrium420.5 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok potet
1

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet og bland potet med smør [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og pepper. Sett til side under lokk.

Lag dressing
2

I mellomtiden, halver appelsin.

Bland saft fra appelsin [2 ss | 4 ss], olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål.

Lag salat
3

Riv gulrot (uskrelt) grovt.

Tilsett gulrot og kålblanding i skålen med dressing, og sett til side.

Stek fisk
4

Finhakk basilikum.

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Varm opp smør [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek sei i 2-3 min på den ene siden.

Lag saus
5

Snu seifileter og tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], basilikum, grønnsaksbuljong, vann [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

Stek videre i 2-3 min, eller til sei er gjennomstekt og saus har tyknet noe.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Anrett potet, sei og salat på tallerkener.

Øs resterende saus over fisk.

Dryss over gresskarkjerner.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image