Fikk vi deg på kroken med vår deilige overskrift? Vi håper det, for denne retten byr på et hav av smaker! Vi steker sei i pannen, og lar den godgjøre seg i en fyldig basilikumsaus. Samtidig koker vi potet, som deretter vendes i smør. Som tilbehør lager vi en spennende salat med kål og gulrot vendt i en syrlig appensindressing. Dryss gresskarkjerner over, og vips, så står middagen klar!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pose
Basilikum
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
10 g
Gresskarkjerner
(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)
1 stk
Appelsin
150 g
Kålblanding
250 g
Sei
(Inneholder Fisk)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Gulrot
400 g
Småpoteter
1 ss
Smør til poteter
¼ ts
Salt til poteter
1 ss
Olje til dressing
¼ ts
Salt til dressing
¼ ts
Salt til fisk
1 ss
Smør til steking
1 ss
Vann til saus
¼ ts
Salt til saus
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet og bland potet med smør, salt og pepper. Sett til side under lokk.
I mellomtiden, halver appelsin.
Bland saft fra appelsin, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Tilsett gulrot og kålblanding i skålen med dressing, og sett til side.
Finhakk basilikum.
Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt.
Varm opp smør i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek sei i 2-3 min på den ene siden.
Snu seifileter og tilsett matfløte, basilikum, grønnsaksbuljong, vann, salt og en klype pepper.
Stek videre i 2-3 min, eller til sei er gjennomstekt og saus har tyknet noe.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Anrett potet, sei og salat på tallerkener.
Øs resterende saus over fisk.
Dryss over gresskarkjerner.