Pannestekt sei og kremet dillsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekt sei og kremet dillsaus

Pannestekt sei og kremet dillsaus

med purre- og potetmos og eplesalat

Fisk og dill går som hånd i hanske, og denne retten er intet unntak. I denne oppskriften byr vi på lekker pannestekt sei som får godgjøre seg i en fyldig dillsaus laget med matfløte og sitron. Fisken legges på en seng av myk mos laget av potet og purreløk, og serveres med en syrlig eplesalat med reddik og gresskarkjerner på siden.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Allergener:
Fisk
Melk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Sei

(Inneholder Fisk)

½ stk

Purre

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

1 pose

Dill

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

½ stk

Sitron

1 stk

Eple

75 g

Reddiker

10 g

Gresskarkjerner

(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)

500 g

Bakepotet

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ dl

Vann (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier593 kcal
Energi (kj)2480 kj
Fett25.3 g
Mettet fett10.4 g
Karbohydrater59.8 g
Sukker15.7 g
Protein31.7 g
Natrium420.5 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag mos
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Skrell og skjær potet i 2 cm store biter.

Halver og skjær purre [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.

Kok potet og purre i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet, og mos potet og purreløk med melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Sett til side under lokk.

TIPS: Tilsett en klatt smør for en mer kremet mos.

Bland dillsaus
2

I mellomtiden, finhakk dill.

Halver sitron [1/2 stk, 2P].

Bland matfløte [1/2 pakke, 2P], en stor skvett sitronsaft, dill, grønnsaksbuljong og vann [1/2 dl | 1 dl] i en mellomstor skål.

Stek fisk
3

Tørk seifilet med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek sei i 2-3 min på en side, snu forsiktig og tilsett dillsaus. La putre i 3-4 min, eller til fisk er gjennomstekt. Krydre med en klype salt og pepper.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Forbered råvarer
4

I mellomtiden, halver eple, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.

Skjær reddik i kvarter.

Bland salat
5

Bland reddik, eple, gresskarkjerner, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor skål.

Server
6

Anrett sei, dillsaus, purre- og potetmos og eplesalat på tallerkener.